Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lecce är en av södraitaliens pärlor - en del kallar den Syditaliens Florens pga dess skönhet. Det är en vacker stad vars gamla stadsdel domineras av barokperiodens detaljeade fasader.

Staden har under senare tid fått mycket ros och blivit internationellt erkänd. UNESCOs världsarvslista har under 2009 kandiderat Lecce till att komma med på den eftertraktade listan över bevaringsvärdiga kulturarv då baroken i stadens centrum är så fint representerad och välbevarad att man nästan känner sig som förflyttad tillbaka i tiden.

Dessutom har det berömda australiska bokförlaget Lonely Planet som utger reseböcker korat Lecce med dess omgivningar (Salento) till i 2010 vara bland de 10 bästa destinationer man kan besöka i hela världen!

Staden har flera härliga piazza (torg) och intressanta gatumiljöer med ett stort urval av restauranger, cafeér, pizzerior och inte minst många intressanta butiker där det görs fina traditionella handverk. Piazza Sant'Oronzo är en av stadens viktigaste knutpunkter. Här finns en vacker amfiteater som ofta används till kulturella event. Lecce fascinerar på många sätt och önskar man att uppleva en av Apuliens viktigaste städer sätt ur historiskt och arkitektoniskt perspektiv så kan vi varmt rekomendera Lecce.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden är med sina ca. 90.000 invånare den salentinska halvöns historiska och ekonomiska huvudstad. Staden präglas av framför allt sin ekonomiska och konstnärliga blomstringstid under 1500-1700-talen som gav den namnet "Barokens Florens" och "Puglias Athen".

Läs mer om Lecce

Dölj texten
 
 

Populärt i Apulien

search map