Semesterbostäder & hotell i Ischitella

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ischitella ligger på den nordliga sidan av Gargano-halvön 310 meter över havet. Byn grundlades 1058 runt en fästing, vilket man fortfarande kan se murarna. Den borg, som man kan beundra i centrum i dag, härstammar från 1700-talet.

Från byns tak har man klara dagar en fantastisk utsikt ut över Varanosjön och Adriatiskakusten i Molise och Abruzzo, samtidigt som man kan se Tremiti-öarna och den dalmatiska kustlinjen.

Idag har byn ca. 5000 invånare och skilljer sig inte markant från andra provinsbyar i denna delen av Italien. Det är en perfekt utgångspunkt för att besöka Gargano-reservatet och dess skatter. Det är värt att nämna att i byn och i de närliggande byarna är det tradition för folkmusik och dans. Här hålls flera byfester där grupper av äldre män skapar frmbringar god stämning i hela byn. I Cantori di Carpino är den mest kända gruppen, där man spelar folkmusik fråm Gargano (sångaren är över 90 år gammal) ooch man kan ännu finna finna deras skivor i Norditaliens butiker. Deras taranta-sång, som spelas särskild här och i Salento-området, har bl.a. interesse av flera kända rock-musiker och många glada ljud.

Från Ischitella rekommenderar vi följande utflykter:
- Carpino och Monte San'Angelo och Gargano-reservatet
- Garagnos kystvej med stop i Rodi Garganico, Peschici, Vieste
- Tremiti-øerne

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map