Apulien Grotta Zinzulusa

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Grottan

Grotta Zinzulusa betyder Tras-grottan och namnet kommer från formen på stalagmiterna och stalaktiterna i grottan, som påminner om trasor (zinzuli på lokal dialekt) som hänger på tork. Grottan har en jättestor öppning och inuti hittar du de mest märkvärdiga formerna (som är namngivna t.ex. Madonna med barnet och Domkyrkan) och färgnyanserna, samt en liten sjö, Lago del Cocito, där det bor en ljusskygg skaldjursart som endast finns här.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Guidad tur

Grottan är tillgänglig från landsidan och den är lätt att besöka, då det finns en parkering (samt café och restaurang) precis i närheten. Priset för att besöka grottan och gå med på en guidad tur intill grottans djup (150 meter) är 4 Euro per person. Biljetter köps vid parkeringsplatsen. På sommaren är det möjligt att också besöka närliggande grottor från havssidan, med en båt som avgår från Grotta Zinzulusa.

 
search map