Apulien Grotta Zinzulusa

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Salentos oändliga klippkust är fullspäckad med grottor, vikar och laguner med kristallklart vatten, som är så genomskinligt att man inte tror sina ögon. Speciellt på sträckan mellan Otranto och den sydligaste punkten Santa Maria di Leuca på Adriatiska havskusten, hittar man många vackra naturfenomen, t.ex. den lilla paradisiska naturhamnen Il Ciolo några få kilometer från Leuca, eller sträckans största grotta, Grotta Zinzulusa, som ligger mellan Santa Cesarea Terme och Castro.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Grottan

Grotta Zinzulusa betyder Tras-grottan och namnet kommer från formen på stalagmiterna och stalaktiterna i grottan, som påminner om trasor (zinzuli på lokal dialekt) som hänger på tork. Grottan har en jättestor öppning och inuti hittar du de mest märkvärdiga formerna (som är namngivna t.ex. Madonna med barnet och Domkyrkan) och färgnyanserna, samt en liten sjö, Lago del Cocito, där det bor en ljusskygg skaldjursart som endast finns här.

Guidad tur

Grottan är tillgänglig från landsidan och den är lätt att besöka, då det finns en parkering (samt café och restaurang) precis i närheten. Priset för att besöka grottan och gå med på en guidad tur intill grottans djup (150 meter) är 4 Euro per person. Biljetter köps vid parkeringsplatsen. På sommaren är det möjligt att också besöka närliggande grottor från havssidan, med en båt som avgår från Grotta Zinzulusa.

 
 

Rekommendationer till dig

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto, Apulien

Hotel Poggio degli Ulivi

Rodi Garganico, Apulien

Hotel Covo dei Saraceni

Polignano a Mare, Apulien

Populärt i Apulien

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto

search map