Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gallipolis gamla stadsdel ligger vackert ut mot den Joniska havet och är förbundet med fastlandet via en bro. Staden har grekiskt ursprung och Gallipoli betyder "den vackra staden". Namnet passar bra in på den gamla stadsdelen som häver sig stolt upp över det Joniska havet.

Stadens charm utgörs mycket av närheten till havet men även de många intressanta gator och miljöer som utspelar sig i det historiska centrum. Staden präglas av syditaliensk atmosfär.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

På grund av stadens utsatta placering har den alltid haft en fästning som än idag till vis grad finns kvar och härstammar från Romartiden. I stadens centrum ligger katedralen Sant’Agata från 1630 som är ett imponerande exempel på den barokstil som präglar hela Salento-halvön. Katedralen som är fylld av målningar från 1700-talet är som ett helt konstmuseum.

Läs mer om Gallipoli

Dölj texten
 
 

Populärt i Apulien

Trullidea

Alberobello

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto

search map