Semesterbostäder & hotell i Gallipoli

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gallipolis gamla stadsdel ligger vackert ut mot den Joniska havet och är förbundet med fastlandet via en bro. Staden har grekiskt ursprung och Gallipoli betyder "den vackra staden". Namnet passar bra in på den gamla stadsdelen som häver sig stolt upp över det Joniska havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stadens charm utgörs mycket av närheten till havet men även de många intressanta gator och miljöer som utspelar sig i det historiska centrum. Staden präglas av syditaliensk atmosfär.

Läs mer om Gallipoli

På grund av stadens utsatta placering har den alltid haft en fästning som än idag till vis grad finns kvar och härstammar från Romartiden. I stadens centrum ligger katedralen Sant’Agata från 1630 som är ett imponerande exempel på den barokstil som präglar hela Salento-halvön. Katedralen som är fylld av målningar från 1700-talet är som ett helt konstmuseum.

Dölj texten
 
 
search map