Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Fasano är en stad vars historiska centrum är präglat av massor av små gränder och vitkalkade hus som är väldigt charmerande och karakteristiska för Syditalien. Staden har flera historiska monument, ett av dessa är Torrione delle Fogge, som är det enda tornet av de 15 som tidigare var en del av stadens ringmur.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I centrum finns ett fint urval av restauranger och butiker. Staden ligger bland olivlundar och nära vattnet. Nära staden ligger flera av Apuliens mer kända städer som Alberobello, Martina Franca och Locorotondo.

Läs mer om Fasano

Staden grundades i närheten av där den romerska byn Egnazia låg. Egnazia var en väldigt viktig by under romarriket där den med hamnen och goda förbindelser till resten av romarriket var en viktig trafikknutpunkt. I förbindelse med romarrikets fall blev byn ganskae långsamt övergiven och ännu idag är det endast ruiner kvar. På stället finns det dock ett spännande arkeologiskt museum och det är även möjligt att se ruinerna. Både museet och ruinerna är öppna för offentligheten. Då Egnazia gick till grunden började folk som hade bott i byn att bygga små bostäder i området och på detta sätt uppstod det som senare blev till Fasano.

Dölj texten
 
 
search map