Semesterbostäder & hotell i Corsano

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Om du älskar klippiga landskap och hisnande utsikter, ska du besöka Corsano. Med sitt historiska centrum, som går tillbaka till 500-t f.Kr, den klippiga kusten och det turkosa havet, är det här en utmärkt bas för din semester i Salento.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En historia med många influenser


Man är inte helt säker på när Corsano har sitt ursprung, men man har hittat några romerska lämningar, i form av förhistoriska målningar i grottorna längs kusten. Vad som annars återstår idag av stadens historia är bl a flera fynd från medeltiden. Du kan t ex se resterna av slottet Castello Baronale Capece, på torget Umberto, som restes på 1600 talet på samma plats där tidigare en besfästning från 1300-talet stått. Utländska invasioner från tidigare epoker präglar regionen starkt och skapar en fascinerande blandning av olika genrer. Följ historiens fotspår och upptäck den karaktäristiska slottsträdgården. Det finns en legend som säger att slottets ägare byggde en underjordisk gångtunnel för att göra det möjligt att fly från slottet vid händelse av barbariska intrång. För att hålla det hemligt mördade baronen alla som var inblandade i bygget.

Läs mer om Corsano

Se ut över den albanska- och grekiska kusten


Upptäck de vackra klipporna med utsikt över Adriatiska havet. Beskåda horisontens bländande färger och lyssna till ljudet av vågorna när de slår mot stranden. Vid den vackra horisonten kan du se den grekiska- och albanska kusten, så bli inte förvånad om din mobil visar att du är i Grekland! Den klippiga kusten är inte nödvändigtvis lämpliga för bad, men vissa vikar som är mer badvänliga kan du nå antingen till fots eller med bil. De närmsta sandstränderna ligger bara 15 km bort i Marina di Felloniche. I Corsano finns några restauranger och butiker, men det är nödvändigt att ha bil tillgänglig för att kunna utforska hela regionen. Här är du bara 11 km från Leuca som erbjuder ett stort utbud av uteserveringar och butiker.

Dölj texten
 
 
search map