Omdömen från Masseria Casina Vitale

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Masseria Casina Vitale

Läs personliga omdömen av Masseria Casina Vitale som ligger i Apulien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Masseria Casina Vitale. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Superbra upplevelse - kan varmt rekommenderas

Masseria Casina Vitale kombinerar allt som hjärtat kan önska, om man tycker om lugn och ro, vackra omgivningar, närhet till fantastiska utflyktsmål, härlig pool, hjärtlig och personlig service, lokalt kök och privat tränings/löpbana i en liten skog på området. Så bra!
Isabella och Adriano fick oss att känna oss mycket välkomna, trots språkliga utmaningar! Och det är ju en ev charmen med att resa utomlands.

Ceglie Messapica som semester-destination

Det finns många trevliga städer i området - Ostuni, Alberobello, Cesternino, Taranto m.fl. Men om du tycker om att shoppa, så åk också till Martina Franca där det finns många bra butiker.

Masseria Casina Vitale
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Masseria Casina Vitale
Dubbelrum med veranda
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härlig region och fin pool

Lägenheten (nr 11) vi hade var jättefin. Nära till poolen, litet kök, jättefint badrum och egen uteplats.
Poolområdet var fint ordnat och poolen var toppen. Värdparet kändes väldigt ointresserade och nonchalanta, på gränsen till uttråkade. Frukosten var under all kritik - tråkigt bröd och svettiga ostskivor, väldigt litet utbud (ost, bröd, juice, kaka och skinka). Det stod på initalias hemsida att det var god och hemlagad frukost - så var det inte! Vi åt middag en gång på gården - den var helt ok - lite för dyr (ca 900 sek för två vuxna och en 8-åring).
Placeringen på gården var perfekt! Nära till allt som vi ville göra och se och nära till många bra matställen

Rekommendationer till andra gäster

Den bästa matupplevelsen hade vi på Osteria di Guiseppe (i Ceglie Messapica). Besök även Alberobello och titta på Trullihusen. Locorotondo var en fantastisk by likaså Ostuni. Här finns många bra matställen!

Masseria Casina Vitale
Rent och fint

Vi var där en vecka och vi tyckte dom kunde ha bytt lakan efter halva tiden
Gästvänlighet

Isabella var uttråkad, osympatisk och nonchalant. Adriano var den som försökte vara ta hand om gästerna men lyckades inte riktigt hela vägen.
Placering
 
Själva boendet på Masseria Casina Vitale
Dubbelrum med veranda

Här drar frukosten ner betyget. Hade frukosten varit bra hade rummet fått 5 stjärnor
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Frukosten var usel, middagen ok, men väldigt dyr (för att vara i Italien)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn

Utsökt mat och fullständig ro

Denna bondgård var det perfekta avbräcket i en upptagen arbetsvecka i Puglia - Isabella och hennes man tog hjärtligt emot oss, och särskilt den utsökta middagsmaten var oförglömlig.

Rekommendationer till andra gäster

Tänk på att det finns fina cykelleder i omgivningarna kring gården.

Masseria Casina Vitale
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Masseria Casina Vitale
Dubbelrum standard
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härligt område, underbart ställe

Mycket vackert område i Italien med många gamla städer, inte allt för många turister.
Masseria Casina Vitale med Isabella och Adriano kan absolut rekommenderas, mysigt, lugnt och härligt avslappnande. Härligt värdspar, underbar pool och mysiga rum.
Kan absolut rekommendera att äta kvällsmat hos Isabella, hon lagar underbart god original italiensk mat.

Masseria Casina Vitale
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Masseria Casina Vitale
Dubbelrum med veranda
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Underbart

Olivlundar och stengärden överallt. Plötsligt reser sig en vacker renoverad huvudbyggnad bakom en stor smidesgrind. Man kommer in på en gårdsplats, där allt är stilrent och klassiskt, fint och städat. Rummet är i klassisk stil i en renoverad länga med ett fint badrum med rymlig dusch, och ett litet tekök med spis och kylskåp. Man har också en egen liten terrass med utgång till en härlig stor pool och poolområde med solstolar. Frukosten och middagen intas i matsalen, där värdinnan Isabella tar väl hand om en och kastar sig ut i att försöka tala engelska efter bästa förmåga. Om man på morgonen bokar till sig middag samma kväll kommer man att upptäcka att hon är en formidabel kock. Det blir en klassisk italiensk måltid: vin, vatten, antipasti, pasta, kötträtt, frukt och dessert och till sist en citronlikör. Läckert!
Rummen städas varje dag, sängen bäddas, och sängkläder och handdukar byts ofta. Om man går in i den privata skogen på egendomen, följer förmodligen ställets godmodiga labrador med.

Rekommendationer till andra gäster

I den intilliggande staden Ceglie Messapica ligger det en supermarket; "Pam", i riktning mot Alberobello. Vi fattade också tycke för en restaurang där i staden, "La Lolanda". Det finns en massa att se i området: trulli = "stentält" från 1400-talet, den vita staden i Ostuni, kusten mot Adriatiska havet, klackens sydligaste spets, och kuststäderna nedåt. Fina billiga restauranger mitt ute på landsbygden. Flotta rikemanskvarter med nybyggda trulli som delar i de nybyggda husen.

Masseria Casina Vitale
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Masseria Casina Vitale
Dubbelrum med veranda
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Karolina och familj från Sollentuna i Sverige bodde på Masseria Casina Vitale i Ceglie Messapica från den 27. till den 29. oktober 2008.

Vi är på det hela taget mycket nöjda med vår resa och våra bokningar genom In-Italia. Vi bokar gärna genom er igen!
Vi startade ut i Rom där vi hyrde bil för att sedan genast bila ned till Apulien där vi sedan bodde på några olika Agro turismo samt i ett trulliehus i Alberobello. Ceglie Messapica var nog allra trevligast, varmt mottagande, fint rum, härlig swimmingpool (även om det var lite kallt att bada i slutet av oktober), och goda middagar på gården. Våra övernattning i Alberobello kändes lite anonym eftersom det var ett kontor som förmedlade många trullies i staden. Våra döttrar vara också lite besvikna över att "vår" trullie i deras tycke inte såg ut som en "riktig" trullie. Taket på vår trullie hade inte fullt så högt tak som många av de andra, och låg lite inklämd. Det var också svårt att få någon fyr i spisen som vi hade betalt extra för. Den första kvällen försökte vi, men den andra hade vi gett upp. Det var dock fint i huset och kändes välordnat.
Det bästa med Ischitella var, precis som ni skriver, utsikten. Att sitta i skuggan av ett träd i början av november och blicka ut över grönskan och havet var härligt! Även här åt vi middagar på gården på kvällen. Det var trevligt, men inte lika omsorsgfullt lagat som i Ceglie Messapica och frukosten var inte mycket att ha. Ett tips för andra är att räkna med att det tar lång tid att ta sig runt på Gargano eftersom alla vägar är så små och slingrande. Men oerhört vackert var det utan tvekan.
Till Genzano di Roma kom vi först efter att, av misstag, ha villat bort oss inne i Rom. Men även här blev vi varmt välkomnade när vi sent om sider kom fram. Och till vår förvåning och för första gången på hela vår resa i södra Italien möttes vi av en svensktalande man. Vårt rum på Genzano di Roma var jättemysigt, middagen gemytlig och trots att vi avreste tidigt för att flyga hem fick vi lite frukost på gården.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2008
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Iréne med familj från Tyresö i Sverige bodde på Masseria Casina Vitale i Ceglie Messapica från den 1. till den 7. september 2007.

Masseria Casina Vitale i Ceglie kan verkligen rekommenderas, lugnt och fridfullt, ny och fräsch lägenhet med egen uteplats på gården och även fin egen uteplats på baksidan av huset. Vi kände oss verkligen välkommna av det trevliga värdparet Isabella och hennes man. Härligt poolområde. Underbart goda middagar i fin miljö. Fina vägar till de närbelägna städerna Ostuni, Otranto, Gallipoli och Lecce. Ett tips, kom inte till Lecce under siestan, alla restauranger är stängda!
På vår resa i Apulien och Kalabrien har vi märkt att tempot är långsammare än i t ex Ligurien och Umbrien. Kanske beror det på att dessa regioner ännu inte har invaderats av lika många turister som övriga regioner??
Ni får gärna lägga in det här på er hemsida och vi kommer att ta era tjänster i anspråk vid nästa resa.
Och slutligen, vi har haft en helt fantastisk resa!!!

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Lena med från Danderyd i Sverige bodde under sin rundresa i södra Italien på Masseria Casina Vitale i Ceglie Messapica från den 20. till den 23. juli 2007.

Vi var mkt nöjda med resan, det är andra sommaren vi anlitar er och det har fungerat utmärkt.
Maiori var fint, vägen dit dock ganska livsfarlig får man säga, bör kanske varnas för. Skarpa kurvor och höga hastigheter, svårt promenera till stranden. Hotellrummet fantastiskt fint med underbar utsikt, trevlig personal.
Scalea också bra, inte lika spektakulärt kanske, men bra hotell och vänlig personal. Mkt skränig musik vid poolen störde friden tyckte vi.
Tropea var fantastiskt, en riktig pärla som det står i guideböckerna. Antique Villa var litet som ett boutiquehotell. Staden så trevlig och massor av små restauranger, stranden bland det bästa med klart varmt vatten. Hit återvänder vi gärna.
Ceglie Messapica (Masseria Casina Vitale) var resans kanske absoluta höjdpunkt. Stället var underbart, personligt bemötande av ägarna och deras båda döttrar, man blev otroligt väl omhändertagen. Poolen ljuvlig, allt var avslappnat, snyggt och vi hade tom litet kök på rummet med fräscht kylskåp o spis, kunde laga egen mat. Dock tog vi halvpension och maten var topp. Underbara bad i havet på båda sidor.
I ganska stor kontrast till detta reste vi sedan till La Maddalena i Venosa och det blev tyvärr en besvikelse, dock den enda negativa upplevelsen på hela resan.. Stället låg mkt fint men var totalt anonymt och bemötandet lämnade mkt att önska. När vi kom på em var allting stängt och igenbommat, efter mkt letande fick vi tag på en tjej (som serverade) och som motvilligt såg till att vi fick en nyckel. Hon och en annan anställd visade inte minsta lust att förstå oss på engleska eller den stapplande italienska vi kunde, de verkade tyvärr ganska ointresserade av oss gäster öht. Vi fick ingen information alls om när middagen skulle serveras eller om någonting i övrigt. Stället verkade nästan öde och hade mkt låg beläggning, (ruljansen sköttes endast av flickan som serverade resp städade och de var def inte särskilt vänliga) det var endast vi och en handfull gäster till. Serveringen var extremt långsam och man kände sig nästan ivägen som turist, mkt tråkig känsla. Ägaren var dock mkt trevlig men visade sig mkt korta stunder på kvällen. Är detta ett ställe som är mer attraktivt vår/höst? Frukosten var mest söta tårtor men middagen var mkt bra och vällagad bör framhållas. Detta stället var vi glada när vi lämnade faktiskt, för det var inte alls trivsamt som det sköttes och som sagt stod detta bemötande i bjärt kontrast till den vänlighet vi mötte i Ceglie.
Hotellet i Rom var utmärkt, prisvärt verkligen och mkt bra lokaliserat i förhållande till alla sevärdheter. Trots att hotellet vimlade av utländska turister och stor omsättning var personalen mkt vänlig och service-minded, frukosten var också utmärkt. Ett perfekt hotell att bo på under ett par dagars sightseeing.

Totalt sett var detta dock en resa vi var mkt nöjda o glada över och tack för era tips!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Masseria Santa Lucia

Ostuni, Apulien

Masseria Cardillo

Bernalda, Basilicata

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo, Apulien

Rekommendationer till dig

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo, Apulien

Hotel Poggio degli Ulivi

Rodi Garganico, Apulien

Residence Paradise

Peschici, Apulien

Populärt i Apulien

search map