Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ceglie Messapica ligger i den norra delen av Salento ca. 12 km från Ostuni, mer känd som den vita staden och ca. 32 km från Alberobello som är världsberömd för de ovanliga trulli husen.

Ceglie Messapicas historia går tillbkas till 1000 år f.Kr. och här har man möjligheten att kunna betrakta många olika ruiner och byggnader som byggts av olika folkslag och under olika tidsperioder. Landskapet är minst lika varierande och de exotiska kuststräckorna står i skarpkontrast till Itriadalens gröna skogar.

Staden har idag ca. 20.000 invånare och har många restauranger och bra med inköpsmöjligheter. I september håller man en byfest varje torsdag. Det osedvanliga vid dessa byfester är att det hålls på landet och inte inne i byn, då man skulle tömma vinbehållarna på vin för att få plats med det nya.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Apulien

Trullidea

Alberobello

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto

search map