Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castellana Grotte ligger nära det kristallklara havet vid Monopoli och de fascinerande trulli husen i Itria-dalen. Stadens 18.000 invånare är inte vana att se turister bland stadens gator och gränder då man kommer hit i första hand för att besöka de berömda grottorna!

De välbevarade grottorna är bland de vackraste i Italien och utan tvivel de största. Går man under jorden så startar besöket i en enorm grotta där faktiskt Domkyrkan i Milano skulle rymmas (!) och där en liten öppning i toppen låter några få ljusglimtar lysa upp rummet. Ljuset fortsätter ca. 3 km genom flera grottor med klippformationer med mytologiska namn. Under besöket har man möjlighet för att beundra vattnets konstverk som skapat skulpturer i olika färger samt underjordiska sjöar. Den längsta route är på ca. 3 km och tar ca. 3 timmar att gå (kom ihåg bra promenad-skor så man inte halkar på de våta passager) och leder bl.a. till den vita grottan som av många rankas som världens vackraste. Den guidade turen kostar 15 euro. Det är dock inte möjligt att göra turen utan guide.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Castellana Grotte är dock inte ensam bland de många utflykter som man inte får missa under sin vistelse i Apulien. Man kan utan problem välja denna stad som utgångspunkt för besök av Apuliens många andra sevärdheter. Den sista söndag i april arrangeras det fyrverkerier i förbindelse med den religiösa byfesten då man firar Madonna della Vetrana. Omkring den 7:e och 8:e september arrangeras det en mer känd byfest då stadens kvinnor och den lokala slaktaren serverar specialiteter baserade på kycklingkött och kanin vid flera långbord i de smala gatorna i centrum.

Läs mer om Castellana Grotte

Dölj texten
 
 

Populärt i Apulien

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo

Trullidea

Alberobello

search map