Apulien Castel del Monte

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Man vet inte säkert vem det är som byggt denna Apuliens krona men man tror att den var planerad och byggd av Fredrik II (1194-1250). Byggnaden är till en viss del i Romansk stil men fränmst är den byggd i denna regions gotiska stil. Slottet har en uppsjö av vackra konstverk som skulpturer och statuer i marmor. Många med en viss numerisk symbolik, som man än idag inte vet varför de byggt, då de är influenserade från många olika kulturer och symboliska meningar.

Slottet började byggas 1240 men man vet inte säkert när det stod färdigt kanske redan 1250. Castel del Monte heter egentligen Castel di Santa Maria del Monte, efter ett närliggande benedikterkloster som idag ej finns kvar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Teorierna om slottets funktion är många. Militärfästning, stjärnobservatorium eller t.o.m. hemstad för okulta cermonier, men den mest omtalade teori är att det är ett jaktslott varifrån Fredrik II kunde rida ut i de stora skogarna som omger slottet (och som på den tiden var ännu större än idag) och gå på falkjakt som var hans favorithobby. Men denna teori går, även den, lite i stöpet då man inte funnit någon form av stall eller andra utrymmen där man kunde förvara jakt instrument, vapen osv.

Under det efterföljande franska herredömet (Anjou) var slottet främst ett fängelse men ibland så firade de även bröllop. Under den aragoniska perioden tjänade slottet som ett tillfylyktsställe för flera adliga familjer från Andria under pesten 1655 och under 1799 var det ett tillflyktställe igen, denna gång för republikaner som flydde från de sanfediskiska massakerna. Från 1800 till 1876 då den blivit uppköpt av den italienska staten var den en hemstad för politiska flytingar, fåraherdar och banditer, under denna tid blev tyvärr slottet av med större delar av dess marmorarbete. Först 1928 kom den italienska staten in och genomförde en seriös restaurering.

Eftersom man inte vet med säkerhet inte vet något om byggnadens föremål och dekorationer, då de sedan länge är försvunna, man kan inte heller uttala sig om rummens funktion. Bottenvåningen är åttkantat med ett åttkantat torn i varje hörn, alltså åtta torn och borgården är åttkantad. Man tror även att det mitt på borgården legat en brunn, även den åttkantig! Där denna brunn tros ha legat sägs det att man har förvarat den Heliga Graal. Slottet ligger på 2 våningar och är ca. 25 meter högt. Man kan dock fortfarande se några skulpturarbeten här och där. Men istället för att tala om byggnaden, så ska den helt enkelt upplevas på plats!

 
search map