Semesterbostäder & hotell i Bisceglie

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Bisceglie ligger i det centrala Apulien bara 25 km norr om den internationella flygplatsen i Bari. Bisceglie är en outforskad stad där man har fina möjligheter att uppleva en autentisk kuststad på syditalienska villkor - på gott och ont.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Detta innebär bland annat att gatbilden kan präglas av mammor som ropar på sina barn genom fönstret när det är dags för middag, uppleva lokalbefolkningen tillfälliga (och märkliga!) parkeringar, njuta av stadens anda och stämning som är mycket tillbakalutad och ofta tre personer på en moped alla utan hjälm. Å andra sidan ger den äkta känslan också en livlig och graciös hamn, en stor fiskmarknad (lör-sön) och ett vackert bevarat historiskt centrum. Vid stadens stora och palmrika torg Piazza Vittorio Emanuele är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Något förvånande hittar man även cykelleder i stan.

Läs mer om Bisceglie

I Bisceglie finns det också tågstation så det är lätt att besöka andra kuststäder - stationen ligger ca. 1 km från hamnen. I utkanten av staden finner man småstens stränder och en av de största diskotek Divina Follia i Apulien med plats för ca. 4000 personer. Vilken fest det är under sommarmånaderna.

Landskapet utanför Bisceglie kännetecknas främst av karaktärsfulla olivlundar inhägnade av stenjärde och så finner man historiska monument Dolmen, som är 7000 år gamla stendösar. Andra platser att besöka i närheten som är sevärda är bl.a. den berömda domkyrkan i Bitonto, grottan Santa Croce eller stora Design Outlet i Molfetta där man även hittar nöjesparken Miragica. Dessutom, den närliggande staden Trani med sin vackra katedral precis vid vattnet är också en stor attraktion bland besökare i området.

Dölj texten
 
 
search map