Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Bari

Bari ligger vid Adriatiska havet, i den östra delen av regionen Apulien, som den också är regionshuvudstad i. Med sina cirka 330.000 invånare (1,3 miljoner i kommunen), är Bari den sjunde största staden i Italien, och den näst största staden i södra Italien, endast överträffad av mäktiga Napoli.

Staden har bland annat blivit känd för sin enroma hamn, som är en av Adriatiska havets största och som har betraktats som Europas port till Balkanhalvön och Mellanöstern. Staden är också känd för sitt univeristet, som är södra Italiens mest prestigefyllda universitet och ett av Italiens största med sina cirka 60.000 studenter.

Bland stadens största sevärdheter finns stadens katedral Cattedrale di San Sabino, som härstammar från slutet av 1200-talet, och Basilica di San Nicola, som är uppkallad efter den grekiska biskopen och kristna helgonet Sankt Nicolaus, som sedermera givit upphov till legenden om jultomten. Basilican, som är byggd under den italo-normandiska perionden mellan 1087 och 1197, är ett betydelsefullt pilgrimsmål i den kristna världen, för både romersk.katolska och ortodoxa kristna, då den sägs rymma Sankt Nicolaus jordiska rester i en krypta. Enligt legenden utsöndrar en helig olja från kryptan, som många besökare köper i små falskor i kyrkans butik.

En annan stor sevärdhet i staden är det normandiska slottet, Castello Normanno-Svevo, som blev färdigbyggt år 1132 av den normandiska konungen Roger II av Sicilien, som också var den första att samla alla de normandiska besittningarna i södra Italien under ett starkt, centraliserat styre. Slittet blev senare delvis rivet av hans son, Vilhelm I, och återuppbyggt av den tysk-romerska kejsaren Frederik II, som kom från släkten Hohenstaufen.

Konstgalleriet Pinacoteca di bari, som ligger nere vid havet, och som ställer ut skulpturer och målerier från år 1000 till och med år 2000 är också värt ett besök. När du tröttnar på att se på sevärdheter, kan en lång lunch på en av alla bra restauranger på Piazza Mercantile, eller Piazza del Ferrarese, rekommenderas.

>>> Få mer information om en semester i Bari här

 
search map