Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Spendera en dag med sightseeing i Bari

Besök den gamla stadsdelen och utforska de smala gatorna. Här levs livet på gammeldags italienskt vis; man lagar mat med dörren öppen, och grannarna springer ut och in hos varandra. Kvarteret bör besökas under dagstimmarna, då egendomsstölder är ett problem i området och man lätt tappar orienteringen efter mörkrets inbrott. Efter din promenad kan ta ta god tid på dig och njuta av en långlunch på en av de trevliga restaurangerna på Piazza Mercantile, eller på Piazza del Ferrarese. Du kan också besöka det lokala konstgalleriet Pinacoteca di Bari. Det ligger nere vid havet, och stället ut skulpturer och målningar från år 1000 till och med år 2000.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Kyrkor i Bari

Om du önskar att se några av de lokala kyrkorna, finns det många möjligheter. Baris mest berömda kyrka ligger precis mellan hjärtat av den gamla stadsdelen och havet. Det är 1100-tals basilikan, Basilica di San Nicola. Kyrkan är ett viktigt resmål för pilgrimer, både katolska och ortodoxa. Som namnet antyder, är den uppkallad efter Sankt Nicolaus, också känd som Santa Claus på amerikanska eller Tomten på svenska. Resterna av Nicolaus ligger fortfarande i kryptan, och man säger att de utger en form av helig olja. Du kan köpa små flaskor med denna heliga olja i kyrkans butik. En annan kyrka i Bari, som är värd ett besök, är Cattedrale di San Sabino, som är stadens huvudkyrka. En massiv struktur i romansk stil som ligger nära stadens slott, Castello Svevo. Slottet är öppet för offentligheten och har utsikt över havet.

Bari flygplats

Bari flygplats ligger utanför den stora hamnstaden Bari i södra Italien, närmare bestämt i den norra delen av Apulien vid Adriatiska havet. Om du ska resa till södra Italien, kan Bari flygplats vara ett bra ställe att landa. Bari har nämligen transportmöjligheter till många av de mest spännande destinationerna i denna delen av landet, och även till Grekland. Flygplatsen är modern med ett bra urval av butiker och restauranger, som dock har begränsade öppettider.

>>> Mer information om Bari flygplats hittar du här.

Läs mer om Bari

Dölj texten
 
 
search map