Agriturismo i Alberobello i Apulien

Trullidea

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det är lätt, alldeles för lätt att ödelägga gamla städer och hus när hela världens intresse är riktat mot en stad. Detta har vi sett gång på gång i Italien och i andra länder. Få människor har det ansvar som förhindrar dem att försöka profitera så mycket som möjligt på turismen. Oavsett vilka effekter det har på miljön. Ett exempel på moral och visioner finner vi hos detta lilla familjedrivna boendet Trullidea.

En upplevelse ut över det vanliga

Antonietta och Dino har på ett enastående vid renoverat upp gamla trulli-hus runt omkring i staden, och tar emot sina gäster med ett varmt välkomnande. Även om man valt att bibehålla den gamla charmen och stämningen har man fått med nutidens krav kring komfort. Det finns ca. 30 trulli-hus som ligger runt omkring i Alberobello samt i lantliga omgivningar precis utanför staden. Några hus har även privat terrass / utomhusområde (kan beställas mot tillägg). Gratis parkeringsplatser (vita rutor) finns 500 m utanför Alberobellos historiska centrum på gatan Via C. Colombo.

Läs mer om Trullidea

Du bor mitt i Alberobello

Här är det inte som på så många andra ställen, ”pseudotrullier”, som bara liknar tidigare byggnadsverk. Detta är äkta vara! Eftersom det handlar om hus som har flera hundra år på nacken, ser alla hus olika ut (några har t.ex. loft). Vissa ligger mitt i staden, andra ute på landet (men med gångavstånd till centrum), vissa är enrummare, andra kan ha hela tre rum osv. Inredningen är trevlig och rustik och den speciella runda formen sätter en speciell charm på husen. Annars är husen ganska enkla, precis som de alltid varit. Det skall uppmärksammas att i de rum som används som hotell finns inte kökfaciliteter.

De olika byggnaderna ligger i hjärtat av Alberobello och några i utkanten. Det är möjligt att använda några av de 30 trulli-husen på hotellbasis. I restaurangen L'Aratro serveras det traditionella apuliska rätter. Från restaurangens stora terrass har du en fantastisk utsikt över Alberobellos trullihus.

L√§genheterna på Trullidea

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Trullidea

Läs personliga omdömen av Trullidea som ligger i Apulien. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Trullidea. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Trullidea

Världsarv på sluttning

Man fascineras av alla tulli, och det är en fantastisk upplevelse att få möjlighet att bo i en av dem. Vi saknade dock att ha ett eget lite mer privat område, för oss själva där man kunde sitta utomhus.

Parkering ska man beräkna till ca 400 dkk, efter hårda förhandlingar, men underhållande förhandlingar.
Frukosten är god och man erbjuds också självklart en " espresso" .

Läs mer

Trevligt, idylliskt och annorlunda

En riktigt vacker stad, som har sin egen prägel. Vi var där mellan den 7-10 augusti, så vi vet inte hur det är resten av året. Men den är mycket turistig. I gengäld är det en bra utgångsplats för turer till havet och grottorna.
Vi bodde i nummer 67, verkligen trevligt och låg lite uppför gatan, men också på ett hörn där det var en del stök på natten.

Läs mer

Bedömning av Trullidea

Läs mer

Bedömning av Trullidea

Läs mer

Cajsa-Marie och Stefan från Stockholm i Sverige bodde på Trullidea i Alberobello från den 5. till den 11. oktober 2008.

Vi var mycket nöjda med resan och arrangemanget från er sida. Allting fungerade problemfritt.

Alberobello är en unik och mysig stad. Lokalbefolkningen var tillmötesgående och det var lätt att hitta trevliga restauranger - även om en hel del är rätt "turistiska". En vecka är lagom att stanna - om man gör utflykter i området. Grottaglie är kul att besöka om man gillar keramik. Lecce trodde vi skulle vara en fin medeltida stad, men det visade sig sedan vara en ganska ordinär stad med kyrkor som främsta turistattraktioner. Monopoli är mysigt och trevligt om man vill till il mare. Brindisi och Taranto ska man inte besvära sig om att besöka, de var båda en mycket negativ upplevelse. Landskapet i Puglia är mycket vackert och njutbart att åka genom.

Vår Trullo var så fin och rymlig, i toppenskick, lite kallt men det gick bra med de värmeelement som fanns. Ett stort plus var att frukostmat fanns när man kom fram, det är ju inte alltid som man har möjlighet att handla första kvällen.

Det var så roligt att vara i Italien med vår 6 månaders pojke. Italienarna är så otroligt barnkära. På en trattoria en kväll ägnade sig servitrisen mera åt honom än åt sitt arbete - han fick till och med följa med in i köket. Bordsgrannar på restauranger kan erbjuda sig att hålla i barnet, "så att föräldrarna kan äta i lugn och ro". På flertalet restauranger och trattorier fanns barnstolar. Ingen höjde på ögonbrynet när vi kom in med en baby för att äta middag.

Tack för att vi fick möjlighet att bo i ett fint Trullo!

Läs mer

Lena med sällskap från Spånga i Sverige bodde på Trullidea i Alberobello från den 21. till den 28. juli 2007.

Hej och tack, Vi är jättenöjda. Alberobello var fantastiskt och verkligen originellt. Helt unikt att komma till en stad med så många trullies. Det var kul att bo i en trulli. Kändes autentiskt och inte alls tillrättalagt för turister. Vi har varit i Italien (Toscana, Umbrien, Rom, kring sjöarna i norr etc) tre somrar i rad. Apulien kändes lite som det gömda Italien. Det var vackert att åka genom landsbygd med röd jord, gamla knotiga olivträd och gamla trullies. Baden var också annorlunda. Man kunde parkera nästan var som helst utmed stranden (nära Monopoli) och bara hoppa i. Stenbad, lite månlandskap även om det fanns sandstränder också. Nästan enbart italienare. Ett tips är att inte missa de fantastiska droppstensgrottorna i Castellana, som ligger mindre en 1 mil från Alberobello. 3-stjärningt i Michelin-guiden och ett världsarv liksom Alberobello. Åker man dit skall man absolut gå den "långa" och mycket lätta turen på 3 km. Annars missar man det vackraste: en grotta med stearinfärgade stalagtiter och stalagmiter. Terracina var också jättefint och ett bra alternativ om man vill bada. Den gamla staden - centro storico - var fin. Terracina ligger bra till för utflykter till Rom och Pompeji. Boendet var bra, men inte lika speciellt som Trullidea. Vi är jättenöjda.

Läs mer
 
search map