Aostadalen Saint-Pierre Slott

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Historia: Man kan spåra slottets ursprung tillbaka till 1200-talet var det bestod av blott ett vakttorn. Dock har slottet genomgått förändringar i slutet av förra århundradet, då man byggde upp murtak och tillförde de äventyrliga torn. Innanför slottets murar finner man idag det regionala museumet för naturvetenskap.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Beläget på en bergstopp är den lätt att känna igen pga sin siluett, representerar slottet Saint-Pierre något unikt av sitt slag. De fyra berömda tornen från 1800 gör sitt för att slottet närmast ser ut som taget ur en Disney-film, medan det i verkligheten är ett av de äldsta slott i regionen.

För besökande: Via denna länk kan man få exakta upplysningar omkring slottets öppningstider och erbjudanden till de besökande: http://www.icastelli.it/regioni/valledaosta/saint-pierre.htm
Slottet är öppet dagligen under sommarperioden öppningstider från 09:00 – 19:00. Det kostar 3 euro per person, barn under 6 år har gratis inträde.

Museum i slottet Saint-Pierre: Museet är enastående i Aostadalen och intar således en strategisk roll i beskyddandet av den kultur som knuter sig till slotten och borgarna i regionen, både vad angår den vetenskapliga och den naturalistiska sidan.
För ytterligare upplysningar, också om slottet, se här: http://www.museoscienze.it

 
search map