Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Få mer information till din resa till Aosta

Aosta - eller mer precist, Aostadalen (Valle d"Aosta), som regionen officiellt heter - ligger i det nordvästra hörnet av Italien, omgivet av Frankrike i väst, Schweiz i norr och Piemonte i söder. Regionen är den geografiskt minsta i Italien, och samtidigt den region med den minsta befolkningsmängden i landet, med endast 123 000 invånare, fördelade på 3,263 kvadratkilometer. Regionshuvudstaden är Aosta, med cirka en tredjedel av hela regionens befolkning.

Aostadalen bjuder på fantastiska naturupplevelser, både på sommaren och på vintern, ett överflöd av romerska ruiner, förfallna och mystiska borgar, oändliga möjligheter för en aktiv semester, massor av autentiska bergsorter där tiden tycks stå still, och en gastronomi som är rik på lufttorkat kött, smakfulla ostar, vilda bär och honung.

På sommaren är möjligheterna att utöva vandring, trekking, och köra fram på mountainbike i regionens alla berg och dalar, nästan obegränsade. Det finns fantastiska utkikspunkter på dessa turer, som också bjuder på charmiga bergsorter, höga backar med iskalls bergsvatten från gaciärerna, praktfulla gröna ängar, ensamt belägna borgar och trevliga trähytter.

På vintern förvandlar regionen sig till ett paradis för skidåkare, bland annat den kända alporten och populära skiddestinationen Courmayeur ligger är. Courmayeur ligger vid foten av Monte Bianco (Mont Blanc), som är Italiens högsta berg med sina 4810 meter över havet.

En annan attraktion som är att rekommendera i regionen, är kloster-härbärget Hospice-du-Grand-Saint-Bernard, som ligger vid den schweiziska graänsen vid Sankt Benhardts-passet, där katolska munkar på 2472 höjd levde med, och födde upp, de berömda redningshundarna, kallade Sankt Barnhardt-hundar.

Och så har vi ju den läckra gastronomin, med några av Europas högt belägna vinmarker, berömda ostar såsom Toma de Gressoney, lufttorkad skinka såsom Jambon de Bosses, gräddbaserade rätter och läckra köttreätter av rådjur, hare och vilda bergsgetter.

>>> Få mer information om en semester i Aostadalen här

 
search map