Aostadalen Borgen Issogne

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Som Castello di Verrès var även Borgen Issogne en del av Grevarnas Challants egendom men om den första borgen visar på fysisk makt, så visar den sistnämnda fram familjens mera eleganta sida. Mot slutet av 1500 talet så kallade Giorgio di Challant, en av de mer kultiverade medlemmarna och en sann renesansmänniska, hit områdets främsta hantverkare för att bygga om det redan existerande, men något mer rustika borg som ligger längst med Dora-floden övanför byn Verrès norr om Torino. Från motorväg A5 tar man första avfarten vid Verrès sedan svänga till höger och efter det följa skyltarna mot borgen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

De redan existerande byggnaderna blev upprustade och sammanbyggda till en mer harmonisk enhet omkring en liten innegård med väggar målade med fresker och i vars mitt det står en åttkantad fontän och ett granatäppelträd i järn. Borgen är i dag en länga med fyra hus med låga torn. På borgen finner man bland annat en hel del intressanta små efterlämningar av ett senmedeltidligt vardagsliv och många av borgens rum är riktligt utsmyckade med fresker vars detaljrikedom man kan spendera timmar att se på.

Borgen övergick till att vara ett sommarresidens för familjen Challant och förblev så tills släkten helt dog ut i 1814. I en kort övergångsperiod ägdes borgen av grevskapet Passerini di Entrèves men då deras ekononi började tryta så sålde de borgen till arkeologen och konstnären Vittorio Avondo som lät det genomgå en omfattande restaurering innan han 1907 sålde det till den Italienska staten.

 
search map