BondgÄrdssemester i Italien Agriturismo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
2

Hämtar innehåll

Italien har en specifik lag som definierar en "agriturismo". Det måste finnas en form för produktion av livsmedel i en viss mån, innan man kan kalla sitt eget hus för en agriturismo - och många svenskar har fallit för denna unika semesterform, som är helt annorlunda än den traditionella italienska semestern. Tillsammans med din familj kan du njuta av en mycket genuin semester där ni får en inblick i livet på landet, som typiskt ligger i vacker natur, och ofta nära intressanta historiska städer.

Hitta en agriturismo som passar er

>> Eller klicka här för att få en översikt över alla våra agriturismo

På en typisk italiensk Agriturismo äter man främst mat från lokala producenter och träffar de familjer och lokalbefolkning som driver dem. Familjerna har ofta drivit gården i flera generationer - långt innan begreppet Agriturismo överhuvudtaget uppstod - och med starka traditioner.

Generellt är kvaliteten riktigt god och du har ofta en valmöjlighet mellan bed & breakfast, eller en konkret semesterlägenhet där du själv står för matlagningen i större omfång. Upplevelsen kallas av många "rustik" eftersom det är så äkta, och det sällan finns två rum som är likadana. Den lokala charmen får du dessutom alltid som en bonus.

Boka din semester på landet i Italien hos In-Italia

På In-Italia är vi glada för att vara specialister i Italien och begreppet agriturismo ligger oss nära hjärtat. Ring eller skriv till oss för ett samtal om möjligheterna och låt oss hjälpa dig att boka den perfekta semestervistelsen på landet. Eller använd sökfältet ovan där vi redan filtrerat sökningen åt dig.

Normalt definieras en agriturismo i Italien som ett ställe där det förekommer produktion av livsmedel i ett visst omfång. Men begreppet "agriturismo" har utvecklats mycket i de italienska regionerna under de senaste åren. Det finns lantställe och bondgårdar i Italien som inte officiellt står med på listan över officiella agriturismo, och som lite fritt förtolkat omfattar allt från Bed & Breakfast och lägenheter samt små pensionat i områden med livsmedelsproduktion. Ja, till och med restauranger där en viss procent av råvarorna produceras och serveras på gården, blir av italienarna kallade agriturismo.

Således har varje region i Italien skapat sina egna särskilda regler och definitioner av agriturismo – till stor glädje för turister från hela världen som önskar en avkopplande och fridfull upplevelse packad tryggt in i de mest hisnande natursköna omgivningar. Den breda definitionen gör möjligheterna många för val av en semester på agriturismo i Italien.

Ursprungligen betydde agriturismo lantbruksturism, där du kan hyra jordbrukarnas gästrum (eller hela gården som de bodde på) under sin semester. Det var en välkommen möjlighet för de italienska jordbrukare att tjäna några extra slantar bredvid inkomsterna från jordbruket. Det har gett fritidsresenärer från hela världen en unik möjlighet att träda bort från intensiteten som präglar stadslivet i semestersäsongen och in i den elegans som livet på landet så härligt utstrålar.

Olika typer av agriturismo-semester

Liksom många av de andra semesterformer du kan komma på till Italien kan en semester på agriturismo erbjuda lite av varje. Oavsett om du vill leva det enkla livet på din semester med värden som ser till att du har det bra, du brinner för att uppleva de stora medeltida villor med utsikt över landskapet, vill ta ett dopp i poolen eller spela tennis bland vinmarker och olivträd så kan du vara säker på att få en semester med flera dimensioner på en av Italiens många agriturismo.

Agriturismo för barn

Ska barnen ha mycket plats att leka på är en av de många familjevänliga agriturismo i Italien ett upplagt val för en semester. Dessa agriturismo har ofta tänkt lite extra på barnen, eftersom de erbjuder lekplatser, pool och olika djur som barnen kan få roa sig med på semestern. Dessutom är logi-möjligheterna ofta lämpliga för 4-5 personer och ligger avlägset, bortom trafik och kaos. Det finns bland annat barnvänliga agriturismo i Toscana s varierade och vackra landskap gömt mellan de många kullarna, i pizzans hemstad Neapel, vars populära bedrift i den gastronomiska världen i sig själv måste kunna locka barnfamiljer och även i storstaden Rom ligger agriturismo inm räckhåll nära den pulserande storstadens hektiska liv och inbjuder till avslappning och vackra omgivningar till din semester.

Är du träffad av Amors pilar väntar en romantisk bondgårdssemester för turturduvorna kanske ibland Piemontes idylliska och storslagna landskap och / eller längs Liguriens inbjudande stränder och romantiska städer där du och din älskade kan njuta av varandra och låta kärleken blomma vidare under en semester på agriturismo.

>>> Läs mer om Agriturismo i Piemonte och Agriturismo i Ligurien

Lyxiga Agriturismo

Nöjer du dig endast med det bästa och önskar hög standard när det gäller komfort och kvalitet så finns det högklassiga och lyxiga agriturismo du kan välja mellan till din semester. På lyxiga agriturismo är du omgiven av eleganta omgivningar, stillhet och italienska charm som agriturismo sprudlar av. Du kan till exempel unna dig en vistelse på en agriturismo i natursköna Umbrien med imponerande byggnader och vacker natur som står i fin kontrast med medeltida stämning.

De ovan nämnda typer av semester på agriturismo är bara toppen av agriturismo-berget. Om du föredrar att fördjupa dig i Italiens vinvärld kan du bl.a. besöka vindistrikten Valpolicella, Chianti eller Montefalco, vilket garanterar dig en upplevelse i druvornas utsökta värld. Eller kan du hoppa in i ett landskap som är värdigt ett vykort genom att besöka en av de många exotiska agriturismo med sol, palmer, lugn och natursköna upplevelser om semestern går till Sicilien, Kalabrien eller Apulien.

>>> Läs mer om Agriturismo på Sicilien

 
search map