Semesterbostäder & hotell i Scanno

Byns äldre invånare Byns karakteristiska tak
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Scanno är en pittoresk berglandsby på 1.050 meters höjd. Den har en karakteristisk profil med byhus i rader som avlöser varandra i terrasser.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byn ligger i den vackra Sagittariedal och är känd för fåravel, ullproduktion, hantverk, ostproduktion och inte minst kniplingtraditioner, som ständigt hålls i liv. De fina prydnadskniplingar, som byns äldre kvinnor bär på deras folkdräkter, framställs på gammal manér i dörröppningen och på gatan.

Läs mer om Scanno

Byfester:
Som i många andra abruzzesiska landsbyar har Scanno också ett rikt program med folklore och religiösa fester. T.ex.första weekenden i maj sätter man fokus på lokalkultur och folkdräkter. 13/6, 1/7 och 16/7 firas skyddshelgonen Sant'Antonio, Madonna delle Grazie och Madonna del Carmine. Slutligen håller byn varje år 14:e augusti Il Catenaccio Nuziale - en bröllopsparada som visar ett lokalt bröllop med folkdräkter och parader.

Lago di Scanno:
Scanno ligger i utkanten av Abruzzo Nationalpark och kan skryta med att vara granne till Lago di Scanno, som är den största naturliga sjön i regionen Abruzzo. Sjön har form som ett ägg och är 1.700 m lång och 700 m bred. Sjön, som man kan bada i eller vid vars strand man kan hyra trampbåtar, ligger blott 3 km från Scanno.

Dölj texten
 
 
search map