Hotell i Santo Stefano di Sessanio in Abruzzo

Sextantio Albergo Diffuso

Stadens markanta profil till minne av en svunnen tid före jordskalvet år 2009 då staden fortfarande hade sitt medeltidstorn Restaurangen Locanda Sotto gli Archi Många rum har fristående badkar.
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det är inte vilket hotell som helst utan en värld för sig: det är ett bevaringsprojekt i samarbete med Santo Stefano di Sessanios borgmästare och Gran Sasso Nationalparken, var man runt om i byn har restaurerat medeltida hus utvändigt som invändigt. Målet har varit att återskapa en autentisk och livlig tidsperiod i ett bergrikt område blott ca. 1½ timmes körning från Rom. Välkommen tillbaka i tiden.

Rum med själ

Det råder en varsamhet och en speciell själ i rummen och i allt annat vad folket bakom projektet har rört vid. Möbler, material och textiler är hämtade från olika lokala trakter i Arte Povera-stil för att inte inreda rummen med plastmöbler utan själ. Det finns för övrigt golvvärme i rummen och all teknologi har gömts undan för att bevara det ursprungliga uttryck.

Läs mer om Sextantio Albergo Diffuso

Orginalitet och ursprungligt uttryck

De 30 rummen ligger utspridda i hela byn och har alla utsikt till landskapet eller till den medeltidabyns gator och gränder. De är alla väldigt fint restaurerade och man har bevarat rummens originalitet som t.ex. sotmärken vid kaminen, skavanker i stengolven och handvävda sängtäcken. De 5 solarna är är där på grund av dess originalitet och autencitet mer än för en överdådighet av moderna faciliteter som t.ex. flatscreens-tv, telefon, aircondition och balkonger som man helt har avstått ifrån. Man får med andra ord en upplevelse för livet.

Intressanta badrum

Badrummen är anmärkningsvärda: här har man givetvis varit tvungna att ta hänsyn till några av nutidens krav av komfort och hygien. Men de fantastiska fristående badkaren, (tar upp ungefär halva rummet), hårtork och hotellets egna ekologiska produkter passar bra in i helheten och står som en fin kontrast till original väggar och trätak med tunga bjälkar.

Välj mellan olika rumstyper


Som exempel kan vi nämna att de rum som heter classic är alla till max två personer och har wi-fi och eget badrum med toalett och dusch (några har fristående badkar). Ett par rum har kamin.
Rummen som heter superior är lite större än classic-rummen. Dessa är också till max två personer och har wi-fi och eget badrum med toalett och dusch (flera har fristående badkar). Flera rum har kamin. Superior-rummen är lite rymligare och har alla fristående badkar.
Suiterna är större än superior. De är till max två vuxna (möjlighet för två extra sängar för barn) och har wi-fi och eget badrum med toalett och fristående badkar. Alla rum har kamin och flera av dem även balkong. Studio är ingen lägenhet och har därför inget pentry.

Restaurang Locanda Sotto gli Archi:
- Hotellets stilfulla och historiska restaurang Locanda Sotto gli Archi ligger mitt i byn med landskapsutsikt över det abruzzesiska växt- och mineralrike. Kocken är bland de bästa i regionen och han är absolut kompromisslös inom sitt område: här äter och dricker man gott i skenet från kaminen och blir behandlade så som grevar och baroner.
Il Cantinone:
- Frukosten (buffé) avnjuts i den lokala vinbaren Il Cantinone, var man nästan känner sig som en landsvägsriddare från medeltiden, som på din odyssé finner skydd i ett gästhus.
Bottega degli Infusi e Distillati:
- Detta trevliga ställe är ett slags kombinerat hembränneri och te-salong där man kan njuta av allt från örtte till Whiskey.

Det är gratis parkering nedanför byn.

Observera att den höga placeringen under bergsmassivet Gran Sasso betyder att man ska förvänta snö från oktober till mars, varför man bör ta med snökedjor eller ha ordentliga vinterdäck på bilen i denna period.

Läs om rummen på Sextantio Albergo Diffuso

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Sextantio Albergo Diffuso

Läs personliga omdömen av Sextantio Albergo Diffuso som ligger in Abruzzo. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Sextantio Albergo Diffuso. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Vi saknade ord – helt unik upplevelse

Att köra in i byn och checka in på detta otroliga hotell är något av det häftigaste vi någonsin provat: hotellet består av spridda, gamla hus som renoverats i genuin gammal stil, med stor kreativitet och även humor. I rummet där vi bodde hade de integrerat ett äggformat lyxbadkar, och vi hade eldstad som vi själva kunde tända i. Resten av byn är smakfullt renoverad och rymmer hotellets egen restaurang, vinbar och tesalong. Oförglömligt.

Läs mer

Bedömning av Sextantio Albergo Diffuso

Läs mer
 
search map