Semesterbostäder & hotell i Pescocostanzo

Den lokala byfest för hantverkstraditioner: La Festa degli antichi mestieri
 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn med det välklingande namnet Pescocostanzo har massor av charm, självförtroende och en god historia att berätta. Vi är i Abruzzos höglandskap 1.400 m.ö.h. i en miljö som är präglad av den gamla fåraherdekulturen och Majella Nationalpark ligger i nära intill och lockar med grottor och storslagen natur.

I bybilden är de arkitektoniska riktningarna barock och renessans väldigt framhärskande - därför förstår man att byn är upptagen på listan över Italiens vackraste medeltida byar. Byn är i det hela taget väldigt medveten om sin estetiska framtoning och är framstående till att hålla de gamla traditionerna vid liv med bl.a. byfester och andra tilldragelser som har som föremål att vidareföra de lokala hantverkstraditionerna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byfester:
- Ta t.ex.del i Festa della Madonna del Colle i slutet av maj med högmässa, procession på gatorna och fyrverkeri.

Läs mer om Pescocostanzo

- Pescocostanzo har också väldigt viktiga hantverkstraditioner inom bland annat smide och knipling av hög kvalitet. Sista lördagen i augusti hålls La Festa degli antichi mestieri, som är en festival för hantverkstraditioner. Då sjuder gatorna av liv, bodar, verkstäder och parader.

Byn med de 800 invånarna är väldigt besökt under sommarhalvåret av romare, napoletanare och abruzzeser och de kommer antingen för att vandra i bergen och på högslätten eller njuta av den goda stämningen och charmen i Pescocostanzo. Byn har både handelsliv, konstgallerier, juvelaffärer och ca. 20 restauranger.

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Castello Oldofredi

Peschiera Maraglio, Lombardiet

Terrazza Acqua

Polignano a Mare, Apulien

Hotel Falcone

Vieste, Apulien

Populärt in Abruzzo

search map