Resor till Pescara

När man reser till Pescara får man en doft av de exotiska - här från marinan i staden
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Pescara

Pescara ligger vid utmynningen av floden Aterno-Pescara vid Adriatiska havet i regionen Abruzzo i centrala/östra Italien. Med sina drygt 120.000 invånare, är det den största staden i regionen Abruzzo, och också huvustad för provinsen Pescara.

Staden är känd för sina fina stränder och sitt universitet, som skaper ett livligt och färgrikt centrum. Stadens centrum är förhållandevis litet, då det mesta ödelades under andra världskriget, men i gengäld är det massor av liv i den del som finns kvar, mycket för att här finns många pubar och barer i denna gamla delen av staden.

Pescara bjuder också på en nästan 20 kilometer lång strandpromenad längs staden och dess förorter, som är utrustad med restauranger, barer, diskotek, privata stränder, lekplatser och aktivitetsområden. De många kilometerna trottoarer och cykelstigar längs havet är sammankopplade i en nästan rak linje, eftersom de är byggda med en modern gångbro över kanalen.

Bland stadens största sevärdheter finns katedralen på Via D"Annunzio, som byggdes på 1930-talet i romansk stil, ovanpå en förfallen medeltida kyrka. Katedralen är tillägad stadens helgon, St. Cetteus, och kom till bland annat med hjälp av donationer från stdens berömda diktare, Gabriele D"Annunzio, som donerade till projektet i ren nostalgi över att vara döpt i den medeltida kyrkan som utgjorde katedralens föregångare.

En annan av staden stora sevärdheter är den tidigare nämnda gångbron Ponte del Mare, eller på svenska "havs-bron", som förbinder den södra delen av stadens kust med den norra. Bron är hela 466 meter lång, och därmed den längsta gång- och cykelbron inte bara i Italien, men i hela Europa.

Varje år i juli, är staden värd för en internationell jazz-festival, Pescara Jazz, som var den första sommarfestivalen i Italien, helt dedikerad till jazz. Sedan 1969, har den inte bara räknats till den första, men också till en av de viktigaste jazzfestivalerna i Europa, enligt många internationella musiktidningar.

>>> Få mer information om en resa till Pescara här

 
search map