Semesterbostäder & hotell i Pescara

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden är huvudstad i provinsen Pescara och med sina drygt 120.000 invånare regionen Abruzzos största stad. Den ligger ut till Adriatiska havet där floden Aterno-Pescara mynnar ut. Man har byggt en modern gångbro över kanalen så att stadens flera kilometer av torg, promenadstråk och cykelstiga längs med havet nu är förbundet. Längs med löper den breda sandstranden med nästan hela 20 kilometers strandpromenad längs stadens centrum. Stranden präglas av solstolar och parasoller, lekplatser, restauranger, barer och nattklubbar. Med andra ord, om sommaren är det fest från morgon till sen natt. I stadens södra del finner man mer lugn och ro, här radar stora villor upp sig och stämningen är mer dämpad. Det är även här man finner stadens fotbollsstadion.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden framstår som en pulserande storstad och bjuder på ett levande centrum, inte minst tack vare dess position som universitetsstad. Pescara är även en fin utgångspunkt för utflykter till den vackra landsbygden och utmed kusten.

Stadens historiska centrum är mycket litet då det mesta blev ödelagt under Andra Världskriget. Det som finns kvar pulserar dock av liv och rörelse då de flesta hus i gamla centrum är inrett som pubar och barer.

Historia
Pescara är bl.a. känd som staden där diktaren Gabriele D'Annunzio föddes. I staden finns en del andra sevärdheter, bl.a. kyrkorna St. Cetteus och Madonna dei Sette Dolori från mitten av 1700-talet.

Transport
Det är enkelt att ta sig till Pescara både i bil och med offentlig transport då Pescaras tågstation ligger centralt mellan Ancona norr om staden och Bari i söder, samt ca. 4 timmars tågresa från Rom. Man har dessutom byggt en ny stationsbyggnad och en enorm parkeringsplats med 2-3000 parkeringsplatser vilket gör det smidigt att gå ner till strandpromenaden.

Läs mer om Pescara

Dölj texten
 
 
search map