Hotell i Ocre in Abruzzo

Monastero di Santo Spirito

Utsikt från terrassen
 
Monastero di Santo Spirito är inte tillgänglig i dagsläget
Monastero di Santo Spirito är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ocre här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Du bor på ett gammalt kloster mitt i Abruzzos vackra landskap med sitt rika djurliv. Monastero di Santo Spirito verkar ligga mycket ödsligt i lugna rogivande omgivningar, men det är endast ca. 3 km till de tre närliggande byarna; Ocre, Casentino och Fossa och endast 12 km. till Abruzzos regionshuvudstad L´Aquila. Närmaste restaurang finner man ca. 3 km från klostret.

Kloster från 1222 med fantastisk historia

Klostret kan dateras tillbaka till år 1222 och har många inbjudande uteområden varifrån man har en vacker utsikt över Aterno-dalen. Det finns flera terrasser med panorama utsikt, en loggia och en vacker inhägnad klosterträdgård. Det rymliga klostret, som ger känslan av mystik, har även en klosterkyrka med ett kapell (från 1248) med originala freskomålningar och många vackra salar med väggar i råsten- detta är ett stämningsfullt opolerat kloster.

Läs mer om Monastero di Santo Spirito

Utflykter som spärrar upp dina ögon

Gästerna kan efter en vandring i bergen, en utflykt till borgen Rocca Calascio eller till storstaden L´Aquila känna att de fått nog med frisk luft och värdesätta en lugn avkopplande paus i klostrets fina bibliotek. Det finns även möjlighet att äta på stället, men detta ska bokas innan ankomst.

Ett ställe utan motsvarighet

Inte nog med att det är ovanligt att bo på ett kloster, Monastero di Santo Spirito har även prisats av organisationen Touring Club Italiano med Det Gyllene Hjulet som Mellanitaliens bästa semesterställe 2010. Priset delas varje år ut endast fyra övernattningsställe i hela Italien utifrån kriterierna som t.ex. kvalitet, gästfrihet, service-nivå och ordning. Man har arbetat hårt för att få priset och ägarna ligger sällan på latsidan. På klostret producerar de själva safran, plockar tryffel, framställer honung och utväxlar råvaror med vinproducenter i närområdet.

Rymliga rum

- Klostret har 12 rymliga rum som fördelar sig i kategorierna enkel-, dubbel-, trebädds- och fyrbäddsrum. Fyra av rummen har ett loft. Två rum har en dörr mellan varandra, detta är en bra lösning för familjer. Rummen ligger antingen i den västliga flygeln med utsikt mot klostergården och landskapet eller i den östliga flygeln var man endast har landskapsutsikt. Alla rum ligger mot öst oavsett vilken flygel. Rummen har fina historiska detaljer samt flatscreen-TV eller vanlig Tv, telefon och privat badrum med dusch och toalett. Här på ca. 700 m.ö. h. finns det inte, och man behöver inte heller ha, aircondition. Från rummen kan man njuta av en vacker landskapsutsikt, men på 1200- talet tänkte man inte på moderna tiders behov av balkonger. Ni får gärna ta med er husdjur. Stället erbjuder mountainbikes till gästernas förfogande under vistelsen.

Dölj texten
 
 
search map