Agriturismo i Loreto Aprutino in Abruzzo

Agriturismo Le Magnolie

Poolen ligger i gröna omgivningar Det trevliga uppehållsrummet med öppenspis Matsalen under valvade tak
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gården ligger 300 m.ö.h. i lantliga omgivningar vid foten av bergsmassiven Camicia (Gran Sasso) och Majella som med sina ca. 2.500 meters höjd står ståtligt i denna del av Abruzzo och påminner om vilken fantastisk region man hamnat i. Härifrån är det endast tiden som sätter gränsen för vad man kan nå att se då kusten endast ligger 30 km bort, det är ca. 4 km till närmaste stad med alla bekvämligheter.

Skidtur och strandtur på samma dag

Här kan man så länge det finns snö på bergstopparna åka skidor om förmiddagen och med 30 km till kustens fina stränder bada i havet om eftermiddagen. Under siestan kan man slappa vid det sköna poolområdet som ägaren Mario har inrett här på Agriturismo Le Magnolie. Det är ca. 4 km till staden Loreto Aprutino där man finner alla nödvändigheter.

Läs mer om Agriturismo Le Magnolie

Cypress-allé välkomnar dig

Man ankommer till gården via en allé av cypresser, mark med solfångare samt gårdens vänliga hundar. Lantstället är stort och breder ut sig över 26 hektar och framstår som välskött. På grunden har man byggt tre huvudbyggnader. Huvudhuset som rymmer de flesta lägenheter, restaurangen och det gemensamma uppehållsrummet; La Chiesa där man finner fler lägenheter samt ett nyare hus med bl.a. reception. Här arrangeras det även diverse arrangemang som bl.a. matlagningskurser. Det sistnämnda huset ligger avsides i förhållande till lägenheterna och stör varken utsikten eller på annat vis stör den dagliga harmonin på gården. Agriturismo Le Magnolie har flera års erfarenhet av turism och har dessutom vunnit flera priser för deras framstående olivolja som genom de senaste 20 åren varit ekologisk, precis som övriga produkter som produceras: honung, frukt, safran och boskap. En del av lantbruksproduktionen föregår på gården medan andra delar är flyttad till annan plats.

Ägarna tar emot med öppen famn

Mario och familjen står till gästernas förfogande och den familjära känslan är påtaglig. Allt från utflyksmål, restaurangförslag eller läkarbesök kan de hjälpa till med. Denna trygghet är något de sätter pris på att förmedla till sina gäster. I varje lägenhet finns dessutom en pärm med nödvändig information kring gården och närområdet. Bland andra servicetjänster kan vi nämna att det finns mountainbikes till gästernas förfogande.

Huvudbyggnaden med lite av varje

Från framsidan kommer man in i ett litet uppehållsrum med öppen spis varifrån man har tillgång till lägenheten Neole på vänster sida. På höger sida går en lång hall som leder ner till rummen Olivo och Quercia samt lägenheterna Luna, Nonna och Sole. På baksidan som ligger på en sluttande grund och därför en våning under finner man lägenheterna Rosina och Stella i en byggnad som kallas för Ricovero samt gårdens restaurang och frukostmatsal, terrassområde och uppmurad grill samt separat stort TV-rum med soffor, TV-duk och stort urval av DVD-filmer. Alla gäster i huvudhuset har egen uteplats fördelade i trådgårdområdena där det finns bord och stolar samt parasoller för att ge skugga.

Restaurangen är inbjudande med valvade tak av mursten medan möblerna består av trä i rustik stil. Middagen serveras mot förbokning där alla gäster äter tillsammans av den meny som gäller för dagen, naturligtvis varierar rätterna dag för dag. I köket är man specialister på allergier så man ska bara säga ifrån ifall man har särskilda behov. När vädret tillåter så serveras måltiderna självklart utomhus på terrassen med utsikt till de gröna kullarna och ståtliga bergstopparna - från oktober till mars är de dessutom snöklädda. Man finner bordfotbollsspel och bordtennis på terrassen. Tills vidare finns det endast tillgång till wi-fi internet vid receptionen. Mot betalning kan man även använda sig av tvättrum.

La Chiesa

Ligger motsatt poolen i förhållande till huvudbyggnaden och ligger lite gömd bland träd och buskar. Här finns det tre lägenheter: Girasole, Pero och Podere som alla har egen terrass i förbindelse med ingången. Nedanför huset finner man ännu en lägenhet, Mimosa som ligger för sig själv i ett litet trähus och med egen terrass.

Poolområdet

Poolen är utförd som ett ’T’ och ligger i en stor trädgård sidan om huvudbyggnaden. I det ena hörnet finner man spa-funktion medan man i den djupa ände finner en trampolin. Omkring poolen har man inrett ett soldäck med solstolar och en trevlig terrass med pergola.

Trädgårdsområdena

Runt omkring husen har man anlagt flera trädgårdsområde där det finns fina möjligheter att slappa med en bra bok och ett glas vin samtidigt som man njuter av solens strålar eller svalkande skugga. Från april månad kan man dessutom fritt använda sig av örtträdgården och dess grödor.

L√§genheterna på Agriturismo Le Magnolie

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map