Abruzzo Karneval i Lanciano

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Italienarnas festligheter runt fastan varar enligt regeln längre än i Skandinavien, och den är inte bara till för barn - tvärtemot. I många italienska städer hålls karnevaler med deltagare i alla åldersgrupper, en fest som sträcker sig över åtskilliga dagar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Karnevalernas karneval

I Lanciano håller man karneval i fyra dagar, från lördag före fastans slut till fastlagstisdagen. Det är en slags "karnevalernas karneval", där man i skift håller i festligheterna i olika delar av staden. Det förgås som regel om kvällarna. Programmet varierar från år till år, men typiskt är arrangermangen för barnen tidigt om kvällen, medan de vuxna kan starta så sent som klockan 22.

Den viktigaste dagen

Tisdagen, Martedi Grasso, eller fastlagstisdagen som den kallas här hemma, är den viktigaste av dagarna. På denna dag är det självfallet också, som det sig bör i Italien, massor av musik och fyrverkerier.

 
 

Populärt in Abruzzo

search map