Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Outforskad natur så langt ögat når

Tycker man om sköna naturupplevelser bör man utan tvekan besöka den spännande regionen Abruzzo. Naturen framstår överallt i sin vackraste form, både vid havet eller i bergen.Sandstränderna i den nordliga delen av regionen står i kontrast till de råa klipporna som utgör den sydliga kusten. Höglandet består av ett mycket backigt landskap där det finns goda möjligheter till treckingturer. Mellan backarna gömmer sig små lugna byar. Längst mot väst i Abruzzo är det Appeninnornas väldiga höjder som dominerar landskapet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

De tre stora nationalparkerna i regionen ger möjlighet att uppleva naturen på naturens premisser. Att besöka Abruzzo betyder inte bara att resa genom naturen, utan också genom historien, gamla landsbyggder med fästningar som vittnar om en spännande förtid, kyrkor och kloster som ligger in huggna i klipporna. Man ska dock veta att när man vandrar omkring i det natursköna landskpet är det inte omöjligt att stöta på både björnar och vargar...

Läs mer om Abruzzo

Abruzzos naturliga skönhet kombinerat med dess närhet till Rom gör regionen till en attraktiv destination för dig som vill ha både stadskultur och samtidigt vara nära naturen. Samtidigt kommer resande finna goda möjligheter för en lyckad semester vid kusten där stränderna är breda och klimatet varmt.  I många isolerade bergsbyar med lokala festivaler kan man ta del av regionens lokala traditioner och komma i stämning.

Vill man inte dela sin semesterdestination med turistmassorna är det naturligt att söka sig till Abruzzo. Här finner man små genuina medeltidsstäder med lokala festivaler där man kan delta och få inblick i lokala traditioner.

I den lilla bergsstaden Santo Stefano di Sessanio i Gran Sasso Nationalpark finner man resultatet av det unika och enastående bevarandeprojekt Sextantio Albergo Diffuso. Dessa nyrenoverade rum ligger runt omkring i staden och ger överflöd av originalitet och äkthet.

Aktiv semester

Ifall man tycker om orörd natur, små autentiska medeltidsstäder och sjöar så låt dig frestas av Abruzzos tre nationalparker. Regionen ger möjlighet för de vackraste naturupplevelser som höga berg, djupa dalar, magnifika slätter och vackra sjöar. Det är aktiv semester när den är som bäst.

De tre nationalparkerna i Abruzzo erbjuder var och en välkommen till unika naturupplevelser. Gran Sasso nationalpark där man kan bestiga det högsta berget i Apenninerna, Corno Grande och besöka borgen Rocca Calascio med de stora torn. I Majella Nationalpark kan man besöka grottan Grotta del Cavallone och brunbjörnens Museum, medan Abruzzo Nationalpark erbjuder möjligheten att besöka ett rikt djurliv och sjön Barrea.

Städer

Moderna och gamla

Chieti är en gammal stad som har rötter som går tillbaka till den tid då Hannibal angrep Romarna på deras egen mark. Chieti låga på Romarnas sida. Under medeltiden upprättades många byggnadsverk, katedraler, palats och kyrkor som präglar det historiska centrum.

L'Aquila är huvudstad i Abruzzo. Här finns åtskilliga monument, kyrkor, palats och slott från medeltiden och renesansen. Där utöver finns många vackra fontäner som pryder stadens små platser och torg.

Pescara framstår på flera sätt som en mer modern stad trots alla de äldre sevärdheter som finns i staden. Teramo blomstrade ut under Romariket. Här byggdes teatrar, amfiteatrar och andra byggnadsverk. Staden har även många monument från medeltiden. Ett besök i staden när man är i Abruzzo är att rekommendera.

Historia

I korta drag

Abruzzo blev besegrat av Romarna 400 år f. Kr. Romarna har lämnat efter sig många spår i Abruzzo som kan ses i de arkelogiska områdena kring Avezzano, ruiner från amfiteatern i Amiternum, rester av byn Alba Fucens där det fortfarande sker utgrävningar, och Chieti.

Senare blev Abruzzo en del av det Lombardiska hertigdömmet Spoleto. Det Lombardiska styret blev avlöst då det Normaniska kungadömmet från Sicilien säkrade sin makt i denna del av Italien. Därefter var det kungadömmet Napoli (Neapel) som i mer än 600 år härskade i regionen.

Sol & Bad

Badväder från april till oktober

I regionens nordliga del är landskapet slätare än i den södra med långa och breda sandstränder. Den sydliga delen är mer präglad av klippor men även fina sandstränder.

Regionen Abruzzo har mycket att erbjuda när det gäller sol och strand. Här i centrala Italien finner man nästan 150 km kust längs Adriatiska havet. Då är man även på bekvämt köravstånd från Rom: från kustens största stad Pescara är det endast ca. 2 timmar med bil till Italiens huvudstad utmed regionens utmärkta motorvägsnät.

Abruzzos kustlinje är i hög grad präglad av långa sandstränder som man hittar på många platser vid Adriatiska havet. Men inte bara sand präglar kusten - i den södra delen av regionen nära Vasto finner man nämligen ett mer varierat landskap med klippkust blandat med sandrika laguner. Så är man glad för sol och strand är Abruzzo ett väldigt bra val.

Man kan även välja att bada i någon av sjöarna eller floder som regionen är rik på.

Naturupplevelser

Rå och outforskad natur

Om det finns något Abruzzo kan skryta med så är det skön och outforskad natur.

Stora skogsområden, floder och sjöar fröjdar ögat och sinnet vid ett uppehåll i Abruzzo. Denna naturrikedom bjuder på en fauna som sällan ses i övriga Europa. Björnar, vargar, rådjur och hjortar vandrar runt i de stora skogsområden.

Abruzzo är en ideal upplevelse för de som önskar uppehålla sig i vackra natur omgivningar, vandra, klättra eller endast njuta av att vara i naturen.

Vin & Gastronomi

Naturen delar med sig av sina råvaror

I Abruzzo äter man gott från både havet, skog och bergs områdena. Abruzzo är också den region där man odlar den bästa safran.

Fisk & Skaldjur: Sardiner och ansjovis äter man ofta stekt men typiskt för Abruzzo är fisksoppor som består av diverse musslor, bläckfiskar, jungfruhummer mm.

Kött, Vilt & Fågel: I Abruzzo tycker man särskillt om lamm som gått och betat uppe på de grönklädda bergsslätterna. Get och svin hör till favoriterna men framförallt gris. I flera städer stöter man på maträtter som innehåller vilt som hare, rådjur och hjort.

Korv & Skinka: Lonza Aquilana är en lufttorkad korv av griskarré, salami di Pecora (av får), och mortadella di Campostosto av griskött är bland de bästa korv (medvurst) sorterna i Abruzzo.

Ost: Pecorino är den mest utbreda ostsorten i Abruzzo. Men det framställs också en hel del getost som oftast äts färsk.

Söt saker: Ferratelle, Neole och Pizzelle är namn för en slags kaka som äts överallt i hela regionen. Kakan är rektangulär och har ofta en smak av anis.

Vin & Vingårdar: Montepulciano d'Abruzzo är regionens mest utbredda blå druva som är bas i de flesta röda viner från regionen. Trebbiano d'Abruzzo är regionens gröna druva som blir till spännande viner. Masciarelli, Cataldi, Valentini, Valle Reale och La Valentina är några av regionens bästa vingårdar.

Dölj texten
 
 
search map