10 goda råd till dig som vill uppleva Italiens pittoreska resmål

Hotel Su Lithu på Sardinien Välsmakande vin producerat av familjen Cesani mitt i Toscana Duca di Castelmonte på Sicilien Staden Lari med fästning mitt i Toscana Nino plockar sina grönsaker på Alla Collina su Mare i Ligurien Ute i köket på La Torraccia di Chiusi i Toscana Sergio arbetar på sin nya vinmark vid La Collina dei Nebrodi på Sicilien Målare på stranden på Sicilien Hemlagade specialiteter
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
2

Hämtar innehåll

Vi hjälper dig med 10 goda råd för att utforska Italiens sanna själ och atmosfär - förhoppningsvis utan alltför många turister runt dig. Låt dig vara omsluten av den diskreta charmen av de små sakerna i vardagen.

10 tips för att leva italienarnas Italien

Här är våra tio bästa råd, efter våra erfarenheter, för att inte gå i fällan med stereotyper och turistpräglad kultur anpassad för turister. Listan är inte fullständig, men vi tror att det kommer att ge dig en idé om den lilla "sak" att göra eller undvika.

1 - Välj en liten semesterort
De välkända semestermål har alla en gång präglats av det lokala men det är inte längre fallet. Bor du mitt i Taormina eller San Gimignano eller Tropea så räkna med att din granne är en resenär (eller turist).

2 - Välj en liten familjedriven semesterbostad
Varför ska du välja ett litet familjedrivet semesterställe? Anledningen är ofta den personliga kontakten, där ägarfamiljen själva står för den dagliga driften. Detta kan vara allt från check-in, laga maten i den egna restaurangen till att de själva står för städning av rummen.

3 - Pool eller ingen pool?
Förekomsten av en pool avslöjar en önskan att locka besökare. De ursprungliga funktioner i huset har drastiskt förändrats och anpassats.

4 - Välj restauranger med korta menyer (på italienska!)
En meny skriven med krita på en griffeltavla kommer utan tvekan att vara mer spännande än en fyrsidig meny som visas under glas.

5 - Ställ in din GPS korrekt
De mest avlägsna städer och landsbygd kan vara svårt att hitta om din GPS är inställd på att hitta den kortaste vägen. Ligger din destination högt över landskapet är den kortaste också den brantaste vägen, vilket kommer ta dig längs smala vägar som bättre passar åsnor än bilar. Finjustera därför din GPS efter snabbaste väg och följ med på kartan om du inte vill riskera att köra vilse mellan vinrankor i Chianti!

6 - Upplev de lokala gatumarknader
Fråga din värd om var och när det arrangeras marknadsdagar i närheten. Föredrar du marknader i större städer i stället för i små byar - marknader i större städer erbjuder ett större utbud eftersom de innehåller alla producenter i regionen. I landsbyarna hittar du enklare kläder och prylar av ofta lägre kvalitet samt färre lokala produkter (med undantag av grönsaker).

7 - Sätt dig på en kaffebar där lokalbefolkningen samlas
Ja, men undvik det stora brasseriet på huvudgatan där du kan hitta dig själv bland främlingar. Besök istället någon mindre bar med opretentiös stämning. Det är där italienarna kommer för att dricka sitt kaffe. Detta kommer ge dig en uppfattning om vad en äkta espresso eller espresso macchiato (med mjölk) är, och medverka i animerade samtal med våra vänner, italienarna som kommenterar förra fotbollsmatchen eller de senaste politiska händelserna.

8 - Håll siesta
En tupplur kan naturligtvis vara en del av din kulturella fördjupning. Känn rytmen av italienarna. På sommaren, när dagarna är väldigt varma bör du stänga fönsterluckorna i ditt rum eller lägenhet för att hålla värmen ute och rummet svalt. Efter lunch bör du ta dig tid att koppla av. Affärerna är ofta är öppna till sent på kvällen så du behöver inte stressa med inköpen. Njut därför av eftermiddagen på äkta italiensk manér! Så är du klar till en promenad senare på kvällen och kan njuta av de behagligaste timmarna.

9 - Delta i lokala festligheter
Fråga om datum för byfester. Det är där du kommer möta lokalbefolkningen som firar ett skyddshelgon genom festligheter. Ofta kan du smaka på lokala maträtter och viner, producerade i närområdet. Du kan även träffa lokala hantverkare, jordbrukare från regionen och uppleva de lokala traditionerna.

10 - Hyrbil
Flera destinationer och mindre städer besöks bäst med tillgång till bil. Väljer du att flyga till Italien kan du med fördel förboka en hyrbil som är ett utmärkt redskap för en optimal vistelse i det genuina och upptäckta Italien. Vid en vistelse på landet (framför allt när du bor på en agriturismo) är tillgång till bil snarare regel än undantag.


Extra tips - Var uppmärksam på begränsade trafik zoner: kom ihåg att parkera utanför de historiska centrum. Semestern är roligare utan böter.

Är du redo att fördjupa dig i det äkta Italien? Börja med att boka ditt semesterboende från ett urval av rum och hus som alla är handplockade. Kontakta din resekonsulent hos In-Italia för ytterligare tips och råd om ditt resmål. Få gratis expert-förslag innan du packar dina resväskor.

 
search map