Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castello Scaligero di Soave och centrum

Soave är ganska liten men stadens markanta profil utgörs av försvarsborgen Castello Scaligero di Soave. Borgen som härstammar från 900-talet ligger mitt i staden och är närmast ett litet samfund med sina tjocka murar och olika gårdsmiljöer. Den är öppen för allmänheten året runt (stängt för lunch mellan 12:00-15:00 ca. och stängt måndagar). Stadens lilla gågata är mycket inbjudande och tar sin början vid den gamla byporten Porta a Verona. På gågatan finner man flera kaféer, glassbarer, vinbarer, småbutiker, en kyrka, vinhandlare, restauranger och även ett mindre supermarket precis runt hörnet. Utanför bymuren finns det goda parkeringsmöjligheter och turistinformation.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Utflykter från Soave

Bor man i Soave är möjligheterna för spännande utflykter många. För inom räckhåll finner kulturstäder som Verona, Vicenza, Padova och inte minst Venedig. Har man lust till en avslappnad dag på rygg i solen ligger Adriaterhavets stränder en biltur på några timmar bort. Gardasjöns vackra natur och omgivningar samt vindistriktet Valpolicella ligger båda på kort avstånd.

Vinområdet Soave

Soave är även namnet på det vin område som är känt för sina vita viner och då främst Soave Classico. Detta vin som primärt görs på druvorna Garganega och Trebbiano är kända för att ha en riklig, fyllig och ganska syrlig smak.

 
 

Populärt i Veneto

Residence Eden

Peschiera sul Garda

Hotel Quattro Fontane

Lido di Venezia

Valbella

Bibione

search map