Semesterbostäder & hotell i Preganziol

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Preganziol ligger ca. 4 km. söder om Treviso och 23 km. från Venedig längst med Il Terraglio som från början var en kanal men som Napoleon byggde om till väg för att förbinda de två städerna.

Längst Il Terraglio kan man än beundra de imponerande adelsvillor på båda sidor om vägen. Den gången Stendahl skrev om sin resa genom Italien var han ytterst imponerad av dess rikedom och präktiga arkitektur. Enda skillnaden mellan då och nu är de existerande transportmedel. Vill man inte köra så kan man använda sig av järnvägen som förbinder Preganziol med många av regionen Venetos trevliga kultur städer; Medeltidsstaden Treviso med dess stadsmur från 1500-talet är endast en av många, Venedig med dess kanaler men även Coegliano, Vicenza, Verona, Padova mfl. är definitivt värda ett besök.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Orten Preganziol är i sig inte nån större turist attraktion. Som många andra städer och orter runt Treviso så baserar man sig primärt på produktion och inte så mycket på serviceyrken. Som resande har man dock tillsammans med de 16.000 invånare i staden möjlighet att njuta av en lugnt och trevlig stämning i en norditaliensk provinsby.

 
 

Populärt i Veneto

search map