Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Peschiera sul Garda ligger i den sydöstligaste delen av Gardasjön och består av en gammal och en nyare stadsdel. Den gamla stadsdelen är fortfarande delvis omgiven av den gamla stadsmuren som härstammar från 1500-talet. I de små ringlande gatorna finner man många butiker, restauranger och barer samt livsmedelsbutiker.

Väster om stadskärnan sträcker sig strandpromenaden i riktning mot Sirmione där man kan promenera omkring i skuggan av träden och njuta av utsikten över sjön, en gång i veckan är här också marknad.

Från Peschiera kan man även ta en tur med buss runt sjön eller en båttur till en av de många små trevliga städer som ligger längs med hela sjön. Peschiera kan inte betecknas som en av pärlorna vid sjön men byn är en central utgångspunkt för besök i Verona, Venedig eller Milano då man här som ett av de enda ställen vid Gardasjön har en tågstation med riktigt goda förbindelser. För barnen är staden en riktig höjdare då Italiens största nöjespark Gardaland samt en film- och vattenpark ligger precis utanför stadskärnan.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Residence La Filanda

Costermano del Garda, Veneto

Residence Terry Apartments

Tremosine, Lombardiet

Hotel San Pietro

Limone sul Garda, Lombardiet

Populärt i Veneto

Relais Corte Cavalli

Peschiera sul Garda

Hotel Villa Odino

Quarto d'Altino

search map