Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Medeltidsborgen Palazzo dei Capitani och den stämningsfulla stadskärnan gör Malcesine till en av de mest charmiga städerna vid Gardasjön. Goethe satt en gång fängslad på borgen då han hade rott ut för att måla av borgen och blev misstänkt för att vara en österrikisk spion. Borgen kan idag besökas och det finns dessutom ett litet museum samt en fin utsikt över centrum och sjön från tornet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Monte Baldo och mountainbikes

Bakom staden ligger berget Monte Baldo (1800 m) och om man får lust till lite frisk luft och en fantastisk utsikt finns det en helt ny och modern svävbana som går från centrum ända upp till toppen av berget. Väl uppe på berget kan man vandra, cykla mountainbike (går att hyra i Malcesine) eller bara njuta av den friska luften och vackra utsikten. Det finns även en liten trevlig restaurang upp på Monte Baldo som erbjuder traditionella rätter från Trentino och Veneto regionerna. Från Monte Baldo kan man sen välja två oika turer, en går ner till Nago och tillbaka till Malcesine medan den andra går ner till Garda och tillbaka upp igen. Båda turerna är trevliga och bjuder på fin utsikt. Man kan även köra upp på Via Panoramica som är en vacker väg med fina utsiktspunkter.

Surfarnas paradis

Från den norra delen av Malcesine är där goda förhållande för windsurfing eftersom vindförhållandena ofta är väldigt starka. Detta norra hörn av sjön är det klart bästa för surfing. Från hamnen kan man släntra vidare för en lång promenad längs med sjön som går ända ut till Val di Sogno (Drömmarnas dal) som är ett otroligt skönt område söder om byn.

 
 

Populärt i Veneto

search map