Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Namnet Longare kommer från det lokala utrycket longaria som betyder ett långt smalt rev. Denna lilla landsby uppstod under Medeltiden som hamnstad vid floden Bacchiglione. Floden var en viktig trafikled för handeln så kontrollen av denna hamn stod ofta i strid mellan Padova och Vicenza. I krigstider mellan dessa tömde Vicenzarna floden på vatten så Padovanerna inte kunde använda den som transportmedel.

Ta på utflykt till kulturstäder

Longare ligger perfekt för utflykter till dessa två vackra och fascinerande städerna: Vicenza ligger endast 10 km bort och till Padova är det endast 30 km. Såväl Padova som Vicenza erbjuder ett stort urval av aktiviteter.

Missa inte Padova

I Padova bör man inte missa Giottos mest imponerande kalkmålningar från början av 1300-talet i Cappella degli Scrovegni där alla kyrkans väggar från golv till tak är utsmyckat med stora fresker från Jesus liv. I Padova finner man också många vackra byggnader från Medeltiden och omkring Palazzo della Ragione arrangeras varje dag en stor marknad där man kan köpa allt från frukt, grönsaker och ost till kläder och skor. I centrum ligger Café Pedrocchi som var ett av de mest berömda samlingsplatserna för den skara människor som under mitten av 1800-talet arbetade för Italiens enande och Veneto regionens självständighet från Österrike. Den enorma kyrkan som är vigd åt stadens mest kända helgon Sankt Antonius från Padova (han med grisen) är ofta platsen för högmessor och besöks varje år av hundratals pilgrimmer. I Vicenza kan man njuta av de lugna gatorna och de vackra byggnaderna eller bara njuta av ett gott glas Soavevin från backarna omkring staden samtidigt som man inser att få turister hittar hit då de har allt för brottom att ta sig från Verona till Venedig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Veneto

Residence Eden

Peschiera sul Garda

Villaggio Lido

Cavallino

search map