Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Alla känner till Venedig - men iinte lika många känner till Lido di Venezia, en cirka 12 km lång och 500 meter bred ö, belägen endast 10 minuters båtresa från Markusplatsen, och som åtskiljer lagunen från havet. När man nämner Venedigs Lido, tror de flesta att man menar Lido di Jesolo, men det är två helt olika platser det är tal om. Lido di Venezia påminner om Venedig med små kanaler och gamla fina villor. Skillnaden är bara den att villorna på ön är omgivna av gröna trädgårdar, liksom det bara bara är ett fåtal meter till den långa stranden och havet. Lido di Venezia har länge varit venezianernas favorit-sommarställe, och är det fortfarande. Luften på Lido-ön är väsentligt mycket bättre än inne i centrum, då det nästan alltid blåser en stilla bris här, samtidigt som det här finns gott om plats och mycket få turister. Detta gör Lido di Venezia till en perfekt utgångspunkt för en oförglömmlig semester i venedig, inte minst under sommarmånaderna.

I många år låg venedigs berömda casino på ön, men det är nu flyttat till Canale Grande i centrum. I stället använder man nu byggnaderna under den världsberömda filmfestivalen, som hålls här varje år i september. Under just denna period är de flesta hotellen redan fullbokade för år framöver - så då ska man inte förvänta sig att det finns plats ledigt. Lido di Venezia har också en av Italiens bättre golfbanor, vilket gör det möjligt att kombinera storstadssemestern med golf- och badsemester. Från trädgården har man bästa möjliga utsikt mot Venedig centrum och Markuskyrkan, och en båttur över lagunen i morgondis eller under solnedgång är helt oförglömlig. Restaurangerna på Lido di Venezia är också dem i en klass för sig, i alla fall om man jämför med utbudet i centrum. Detta gäller både kvaliteten, men också priserna som är ungeför hälften så höga här.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En annan fördel med Lidoön är att man kan ta med sig sin bil hit. det går bilfärjor från parkeringsön Tronchetto, och ön är också förbunden med flygplatsen, centrum och de två parkeringsöarna Piazzale Roma och Tronchetto med vattenspårvagn flera gånger i timmen. Den snabbaste förbindelsen Lido di Venezia och Markusplatsen tar endast 10 minuter, medan den vanliga vaporetton tar cirka 20 minuter. Då det även seglar vaporettos nattetid, är man aldrig avskuren från omvärlden, om man väljer att tillbringa sin semester på Lido di Venezia.

 
 

Populärt i Veneto

Valbella

Bibione

Residence Eden

Peschiera sul Garda

search map