Semester vid Gardasjön

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Malcesine vid Gardasjön Gardone Riviera på Gardasjöns västra bredd Brenzone vid Gardasjöns östra bredd Kyrkogården vid Limone sul Garda Hamnen i Limone sul Garda Torri del Benaco Gardone Riviera Sjöpromenaden i Garda stad Riva del Garda på norra spetsen av Gardasjön Badliv vid Malcesine vid Gardasjön En av småstränderna du kan finna vid Gardasjön Solbadning vid Gardasjön Sjöstrand vid Malcesine vid Gardasjön Utsikt över Gardasjön Riva del Garda Torri del Benaco sett uppe från landsbyn Albisano
Hämtar innehåll

Gardasjön är Norditaliens mest populära resmål

Gardasjön är Italiens största sjö. Sjön är på goda grunder ett mycket populärt resemål. Här finner man otroligt vacker natur, gammla trevliga städer och många aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna.
Hitta hotell eller semesterbostad
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Hur många personer?
 

Allt detta väntar dig

Det finns både gamla mysiga byar/städer och moderna center med alla faciliteter. Gardasjön representerar en stor allsidighet som resmål där man både kan finna lugn och ro som nattliv och inte att glömma den upplevelse man får genom att besöka den kända nöjesparken Gardaland som är Italiens största. Det finns ett stort urval av utflykter som kan innebära en tur till Dolomiterna eller en tur till någon av de mindre sjöarna som t.ex. Tenno, Ledro och Iseo. De stora sevärdheterna finner man i Verona och Venedig men glöm inte bort den sköna turen längs med floden Mincio som rinner ner mot Mantova där man bl.a. kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" på vägen.

Gardasjön ÄR en sann pärla

Tyvärr blir Gardasjön i Skandinavien uppfattad som ett ställe för äldre turister vilket är mycket synd då sjön erbjuder upplevelser för människor i alla åldrar. Sjön är idag ett av de populäraste ställe för ungdomar när det gäller extrema sporter som hanggliding, paragliding, windsurfing och mountainbike.

Geografi

Mot norr och väst reser sig bergen lodrätt upp från sjön där man få en härlig upplevelse i bil eller buss mellan Gardone och Riva del Garda som går igenom mysiga byar och genom tunnlar i berget. Sjön är endast 4 - 5 km bred i den norra delen där den dock är hela 370 m djup. Mot söder är sjön 12 km bred på den bredaste delen men inte alls lika djup som i den norr. Gardasjön är 50 km lång och det är endast under de klaraste dagarna som man kan se sjön i sin fulla längd.

Vägar och transport

Vägarna omkring sjön kan vara mer eller mindre ringliga och går genom tunnlar på båda sidor om den norra delen samt en del gallerier som byggts i skydd mot nedfallande sten från berget som tidigare ofta kunde blockera vägen. Detta gör att körturen tar något längre tid men är samtidigt mycket spännande. På söndagar är sjön ett attraktivt utflyktsmål för invånare från de stora städerna som Milano, Brescia, Verona, Trento och Bolzano vilket kan betyda långa bilköer.

Paradis för vattensporter och aktiv semester

På grund av de mycket speciella vindförhållandena är den nordliga delen en perfekt plats för windsurfing och byn Torbole sul Garda om sommaren är lika livlig och full av människor i alla åldrar som de kändaste skidorterna är om vintern. Nere i staden Malcesine några kilometer söder om Torbole sul Garda kan man hyra en cykel som transporteras upp till toppen av Monte Baldo där man kan hämta den efter en tur med den trevliga svävbanan. Därifrån kan man antingen åka norrut till Nago och Torbole sul Garda och tillbaka genom tunnlarna eller söderut ner för berget till Garda och tillbaka upp längs kusten.

Det milda klimatet, rika växtligheten, många spår från antiken och den gästfria befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt resmål.

Cykeluthyrning
I orten Costermano del Garda finns det cykeluthyrning som man kan få levererat till sig runt omkring Gardasjön. Priserna varierar mellan ca. 35-40 euro per cykel inkl. leverans. För mer info se: http://www.bikestorefun.com/site/contatti

Semesterhus vid Gardasjön

Hos In-Italia har vi haft Gardasjön på programmet sedan 1999 och vi har valt ut en lång rad semesterhus, lägenheter och hotell i olika storlekar men alltid med en kvalitet och standard vi kan stå för. Våra semesterbostäder är alla noga utvalda för att passa den skandinaviska marknaden. Semesterboende vid Gardasjön håller normalt en bra nivå rent standardmässigt och erbjuder ofta fina faciliteter och ligger bra för utflykter och med god närhet till närmaste centrum. Våra medarbetare besöker kontinuerligt våra ställe och säkerställer att allt är på sin plats. Fråga oss gärna för extra rådgivning!

ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Rekommendationer till dig

Residence Costazzurra

Grottammare, Marche

Ska badsemestern ligga i en av Adriaterkustens mer genuina regioner? Där stranden fortfarande är av fin sand och där faciliteter så som pool gör barnen extra glada? Då har du hittat helt rätt!

Agriturismo Zio Cristoforo

Casal Velino, Campania

På Agriturismo Zio Cristoforo frodas den syditalienska och exotiska stämningen. Gården drivs av en välkomnande familj som lägger sin själ i att din semester ska bli ett minne för livet. Vackra Cilento väntar på dig.

Residenza Il Duomo B&B

Tropea, Kalabrien

Man tror inte det är möjligt, men på Residenza Il Duomo B&B i Tropea kan du faktiskt bo mitt i en syditaliensk medeltidsstad med gångavstånd till en av Italiens finaste strander. Så varför välja mellan stad eller strand när du kan få båda?

Populärt i Veneto

Hotel Villa Odino

Quarto d'Altino

Önskar du besöka Venedig men vill gärna undgå att bo mitt i den hektiska staden och samtidigt värdesätter stilrena omgivningar så kan Hotel Villa Odino vara stället. Här bor du på kort avstånd från Venedig i vackra och smakfulla omgivningar.

Hotel Panorama

Torri del Benaco

Med Gardasjöns finaste utsikt 3 km ovanför Torri del Benaco samt både pool, restaurang och privat parkering är Hotel Panorama livsnjutarens val för en skön och avkopplande vistelse vid Gardasjön.

Appartamenti Katja

Bibione

Vill du kunna gå till en härligt inbjudande sandstrand och ett livligt centrum så ska du välja Appartamenti Katja. Här bor du mitt i den livliga badorten Bibione med gångavstånd till allt från stranden till butiker och matställen.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk