Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Hämtar innehåll

Allt detta väntar dig

Det finns både gamla mysiga byar/städer och moderna center med alla faciliteter. Gardasjön representerar en stor allsidighet som resmål där man både kan finna lugn och ro som nattliv och inte att glömma den upplevelse man får genom att besöka den kända nöjesparken Gardaland som är Italiens största. Det finns ett stort urval av utflykter som kan innebära en tur till Dolomiterna eller en tur till någon av de mindre sjöarna som t.ex. Tenno, Ledro och Iseo. De stora sevärdheterna finner man i Verona och Venedig men glöm inte bort den sköna turen längs med floden Mincio som rinner ner mot Mantova där man bl.a. kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" på vägen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Gardasjön ÄR en sann pärla

Tyvärr blir Gardasjön i Skandinavien uppfattad som ett ställe för äldre turister vilket är mycket synd då sjön erbjuder upplevelser för människor i alla åldrar. Sjön är idag ett av de populäraste ställe för ungdomar när det gäller extrema sporter som hanggliding, paragliding, windsurfing och mountainbike.

Geografi

Mot norr och väst reser sig bergen lodrätt upp från sjön där man få en härlig upplevelse i bil eller buss mellan Gardone och Riva del Garda som går igenom mysiga byar och genom tunnlar i berget. Sjön är endast 4 - 5 km bred i den norra delen där den dock är hela 370 m djup. Mot söder är sjön 12 km bred på den bredaste delen men inte alls lika djup som i den norr. Gardasjön är 50 km lång och det är endast under de klaraste dagarna som man kan se sjön i sin fulla längd.

Vägar och transport

Vägarna omkring sjön kan vara mer eller mindre ringliga och går genom tunnlar på båda sidor om den norra delen samt en del gallerier som byggts i skydd mot nedfallande sten från berget som tidigare ofta kunde blockera vägen. Detta gör att körturen tar något längre tid men är samtidigt mycket spännande. På söndagar är sjön ett attraktivt utflyktsmål för invånare från de stora städerna som Milano, Brescia, Verona, Trento och Bolzano vilket kan betyda långa bilköer.

Paradis för vattensporter och aktiv semester

På grund av de mycket speciella vindförhållandena är den nordliga delen en perfekt plats för windsurfing och byn Torbole sul Garda om sommaren är lika livlig och full av människor i alla åldrar som de kändaste skidorterna är om vintern. Nere i staden Malcesine några kilometer söder om Torbole sul Garda kan man hyra en cykel som transporteras upp till toppen av Monte Baldo där man kan hämta den efter en tur med den trevliga svävbanan. Därifrån kan man antingen åka norrut till Nago och Torbole sul Garda och tillbaka genom tunnlarna eller söderut ner för berget till Garda och tillbaka upp längs kusten.

Det milda klimatet, rika växtligheten, många spår från antiken och den gästfria befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt resmål.

Cykeluthyrning
I orten Costermano del Garda finns det cykeluthyrning som man kan få levererat till sig runt omkring Gardasjön. Priserna varierar mellan ca. 35-40 euro per cykel inkl. leverans. För mer info se: www.bikestorefun.com

Semesterhus vid Gardasjön

Hos In-Italia har vi haft Gardasjön på programmet sedan 1999 och vi har valt ut en lång rad semesterhus, lägenheter och hotell i olika storlekar men alltid med en kvalitet och standard vi kan stå för. Våra semesterbostäder är alla noga utvalda för att passa den skandinaviska marknaden. Semesterboende vid Gardasjön håller normalt en bra nivå rent standardmässigt och erbjuder ofta fina faciliteter och ligger bra för utflykter och med god närhet till närmaste centrum. Våra medarbetare besöker kontinuerligt våra ställe och säkerställer att allt är på sin plats. Fråga oss gärna för extra rådgivning!

 
 

Rekommendationer till dig

Villa Lilium

Torri del Benaco, Veneto

Terrazza sul Lago

Garda, Veneto

Residence Taki

Brenzone, Veneto

Populärt i Veneto

search map