Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Cortina ligger vackert i Ampezzo-dalen i ett betagande landskap. Staden betraktas av många som Dolomiternas kulturella centrum och en viktig turiststad både om sommaren och vintern. Cortina har i många år varit en mondän samlingspunkt för musikintresserade, men nu vänder sig staden hotell och aktiviteter sig minst lika mycket till vandrare och barnfamiljer.

Cortina är en av de största städerna i Dolomiterna med ca. 8.000 invånare, så det finns gott om liv om dagen och kvällen. Bergstadens nav och samlingspunkt är utan tvekan huvudgatan Corso Italia (gågata). Här finner man restauranger, pizzerior, kaféer, barer (prova t.ex. vinbaren Bottega di Vino Villa Sandi på Largo Poste 1), ett discotek och flera affärer. Staden har faktiskt totalt ca. 300 butiker och 50 restauranger / pizzerior - lägg därtill ca. 20 restauranger fint placerade i bergen runt omkring staden. Det är även här man finner stadens största supermarket och stormagasin vid namn La Cooperativa di Cortina.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Cortina är en semesterdestination som tillåter att man både "har kakan och får äta den" då staden tillåter att man kombinerar en vandringssemester i en av Italiens absolut vackraste bergskedjor med kultur, shopping och massor av italienskt gatuliv. Staden är en av de första äkta italienska städer när man kommer norrifrån - området norr om Cortina är nämligen tysktalande och är i det hela taget på många punkter mycket mer påverkad av österrikisk kultur.

Trekking och vandring Cortina och det omgivande området har mer än 400 kvm vandringsleder som går från allt ifrån enklare promenader för nybörjare till hisnande stigar på hög höjd för erfarna vandrare - men där i mellan finner man ett hav av tillgängliga panoramiska vandringsleder för gäster i alla åldrar. Förutom de många vandringslederna av varierande svårighetsgrad finns det också hela 13 liftar och kabelbanor i området. De leder upp till de mest fantastiska panoramautsikter som tar andan ur de flesta. Här kan man på flera ställe välja att njuta av en förfriskning eller lunch i en av de många rifugi, eller man kan fortsätta ytterliggare via nya vandringsleder.

Värd för vinter-OS i 1956 Staden är starkt präglad av italiensk kultur och hör under regionen Veneto och liknar inte en typisk sydtyrolsk stad. Cortina var år 1956 värd för de Olympiska vinterspelen och har därför en lång rad inomhus och utomhus akiviteter inom skidåkning, tennis och badhus. Staden har dessutom fått en 18-håls golfbana som ligger omedelbart utanför Cortina.

 
 

Populärt i Veneto

Hotel Europa

Malcesine

Hotel Villa Odino

Quarto d'Altino

search map