Hotell i Chioggia i Veneto

Hotel Grande Italia

Pris från per pers.
Gratis avbokning
Classic Laguna rum Classic rum Superior rum Junior Suite Junior Suite Familjerum
Tillför som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Grande Italia är Chioggias äldsta hotell och det absolut bästa. Det ligger helt perfekt vid slutet av storgatan, mitt på det lilla torget Piazzetta Vigo med utsikt över lagunen. Härifrån seglar båtarna till Venedig. Från mars till september seglar de direkt flera gånger om dagen och i lågsäsongen går turen via ön Palestrina.

Kanalstämning och skön atmosfär

Förutom det trevliga torget, som surrar av liv från morgon till kväll, har hotellet även som närmaste granne den pittoreska kanal med alla de små färggranna fiskarbåtarna. Kanalen med de många broarna är ett måleri i sig själv. Och även storgatan, som är en upplevelse för sig, och där livet levs till sent på natten på de små trevliga caféerna och restaurangerna.

Man ska inte förvänta sig att möta många turister i Chioggia och det är också därför som atmosfären i byn är helt speciell. Här kan man sitta på sitt hotellrum och följa livets gång och folks olika plikter varav mycket har med fisket att göra. Men piazzaen framför hotellet är även en samlingspunkt för byns äldre män som självklart gör deras bästa för att följa med även om de nått pensionsåldern.

Populär marknad året runt

Det finns alltså mycket att se på om man har lust att uppleva vardagen i en helt speciell italiensk stad där tiden verkar stått stilla i århundraden, och som utan tvivel avspeglar livet som det varit i Venedigs centrum för många år sedan. I Chioggia finns även en stor fiskmarknad där man med spänning kan gå på upptäcksfärd, och är man i staden på en torsdag kan man uppleva den största marknaden i hela Veneto regionen som avhålls på huvudgatan precis bredvid hotellet. Marknaden är öppen året runt från kl. 08:00 - 13:00.

Hotellets utmärkta placering och faciliteter

Hotel Grande Italia är centrum för många av byns aktiviteter, förutom alltså att husera de turister som hittar fram till denna pärla. Hotellet har reception, hiss, internetpoint, bar, uppehållsrum, frukostrestaurang på andra våningen med utsikt över lagunen samt restaurang och konferenslokaler på första våningen. På översta våningen hittar man hotellets fitness center med ett litet spa samt en stor takterrass varifrån man kan se hela byn. Det finns några få parkeringsplatserutanför hotellet och annars kan man parkera i ett när liggande garage mot betalning. Man ska dock vara uppmärksam på att man inte kan köra in i staden med bil förrän efter kl. 14:00 om torsdagar på grund av marknad.

Rummen

Alla 56 rum är fint och klassiskt inredda. Från standard rummen har man utsikt över stadens gator och från superior rummen och sviterna mot det lilla torget, kanalerna och lagunen. Alla rum är utrustade med gratis wi-fi, telefon, satellit-TV, minibar, förvaringsbox, byxpressare samt badrum med toalett, dusch / badkar och hårtork. Familjerummet är till 4 personer och består av uppehållsrum, två dubbelrum samt ett badrum.

Läs om rummen på Hotel Grande Italia

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 

Liknande ställe

Hotel Quattro Fontane

Lido di Venezia, Veneto

B&B Casa Carlo Goldoni

Chioggia, Veneto

Ca' della Corte

Venedig, Veneto

Rekommendationer till dig

Appartamenti Katja

Bibione, Veneto

Locanda la Corte

Venedig, Veneto

B&B Casa Carlo Goldoni

Chioggia, Veneto

Populärt i Veneto

Hotel Villa Odino

Quarto d'Altino

Residence San Carlo

Costermano del Garda

search map