Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger ca. 60 km syd från själva Venedig och det tar ca. 1 timme med bil och 1½ timme om man seglar. Under sommarsäsongen går det båt flera gånger om dagen, men under vintern är de två byarna sammanbundna via vattenvägen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Den nya och den gamla stadsdelen

Chioggia är delad i två. En ny och modern del som ligger ut till havet och som är berömd för sin långa sandstrand, Sottomarina, men det är den gamla stadsdelen som är den mest spännande. Staden ligger i samma lagun som Venedig men har en egen passage ut till havet. Detta gör att huvudindustrin är fiske som dels sker via moderna motorbåtar men även med färgglada småbåtar som färgar stadens kanaler i en enastående målning av olika kulörer.

Stadsliv

Stämningen är mycket autenstisk då turisterna ännu inte helt hittat hit. De lokala invånarna lever sina dagliga liv, fiskarna fångar sin fisk och när man har ledigt så möts man på en av de många utomhus cafféerna eller restaurangerna. Dessa präglar delvis byn, men även de färggranna småbatarna som ligger och guppar i kanalerna i denna mysiga by där tiden stått stilla i århundranden. Butikslivet är koncentrerat kring huvudgatan där man finner både dyrare och billigare butiker för att inte tala om de klassiska turistaffärer med vykort mm.

Marknad

Är man i staden om torsdagen bör man uppleva regionens största marknad från kl. 8:00 - 13:00 där huvudgatan blir till gågata. Var därför uppmärksam på att man inte kan köra in i staden med bil förrän efter kl. 14:00 på just denna veckodag.

Transport

Naturligtvis är det enklast att ta sig till Chioggia med bil. Skulle man dock hellre vilja slippa bilen så kan man exempelvis från Venedigs flygplats ta flygbussen till torget Piazzale Roma i Venedig och därifrån vidare med lokalbuss med destination Chioggia - Sottomarina. Denna buss avgår en gång i halvtimmen.

 
 

Populärt i Veneto

Valbella

Bibione

Villaggio Lido

Cavallino

Hotel Quattro Fontane

Lido di Venezia

search map