Semesterbostäder & hotell i Burano

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Alla människor har hört talas om Venedig. Några känner även till Murano, ön som ligger 5 minuter med båt från Venedig och är berömt för sin glasproduktion. Men många känner inte till Burano, och de som gör det är väldigt få! Burano ligger ca. 40 minuter med båt från Venedig, vilket gör att endast några få turister tar sig hit. Burano påminner om Venedig då den är uppbyggt på pelare och har kanaler som går åt alla håll.

Men då Venedig är känt för gråa fasader är husen på Burano målade i kraftfulla färger. Det är en trevlig upplevelse att bara gå runt på ön och se de många färgkombinationerna som skiftar från hus till hus. Öns befolkning livnär sig mestadels på fiske men många människor jobbar också på fastlandet omkring Venedig. Kvinnornas huvudsakliga jobb i århundraden har varit knyppling och dessa kan köpas i de små butikerna som finns runt om på ön.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Dett finns endast ett litet hotell på hela ön så när kvällen faller på och turisterna återvänder till Venedig kan man uppleva öns riktiga charm. Då träffas folk på gatorna, dricker en aperitif på någon mysig bar medan barnen leker på platser och torg.

Då Venedig ofta upplevs som livlös om kvällen lever istället Burano upp precis som ön alltid gjort. Det finns ett gott utbud av restauranger som alltid är välbesökta. Kötträtterna är kanske inte av bästa klass, vilket kanske inte är så konstigt när man befinner sig i ett fisk paradis.

 
 

Populärt i Veneto

Hotel Quattro Fontane

Lido di Venezia

Residence Eden

Peschiera sul Garda

search map