Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Enligt legenden, som berättar om hur namnet Trasimeno uppstod, så for Prinsen Trasimeno över centrala Italien, dåvarande Etrunia, och stannade till vid den vackra sjön som han funnit för att bada och vila. Sjönymfen Agilla ser den unga vackra prinsen och bestämmer sig för att förföra honom, då prinsen blir så tagen av den vackra sången som nymfen sjunger så faller han i sjön och drunknar. Sjön får sedan namnet av den vackra prinsen. Detta må vara en tragisk berättelse, men faktum är att Trasimeno sjön än idag förtrollar en.

Detta är Italiens fjärde största sjö som ligger i hjärtat av Italien i en backig natur med stora marker och massor av kulturella och historiska sevärdheter att upptäcka. Sjön har alltid varit bebodd och år 217 f. Kr. utkämpade man ett av de, för den tidens, största sjöslag här. Det var mellan Hannibals styrkor och de romerska styrkorna tillhörande Gaio lamino.
Franceskanorderns grundare och Italiens skyddspadron, San Francesco drog sig ett tag tillbaka till ön Isola Maggiore för att meditera. Idag kan man fortfarande finna den grotta var han satt och mediterade samt en staty uppförd i minne över hans dagar på ön. Det finns även en sten nere vid strandkanten var det sägs att San Francesco har lämnat sitt handavtryck... På toppen av Isola Maggiore finns en kyrka tillägnad Ärkeängeln Mikael, vägen upp dit är mycket vacker och utsikten över sjön är vidunderlig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I sjön finns det tre öar: Isola Maggiore (Den Stora Ön), Isola Minore (Den Mindre Ön) och La Polvese. Endast Isola Maggiore är bebodd och har idag omkring 100 invånare. Isola Polvese är den mest berömda (och det största, trots att man kan bli lurad av Isola Maggiores namn) av öarna och har en mycket gammal historia helt tillbaka till år 900. Här finns en kombination av gamla kloster och kyrkor, skogar och trevliga badstränder. Ön är på ca. 70 hektar och från San Feliciano kan man segla till Isola Polvese.

Trasimenosjön ligger ca. 50 km. från Umbriens regionshuvudstad Perugia och ca. 25 km från Cortona i Toscana. Man kan lätt ta tåget från Passignano sul Trasimeno till Florens. För att komma ut på öarna kan man ta én turist som går relativt ofta i från Passignano sul Trasimeno eller Castiglione del lago. Den enda ön i Trasimeno sjön som man ej kan besöka är Isola Minore som är privatägd.

 
 

Populärt i Umbrien

Villa Subretia

Montefalco

L'Oasi

Assisi

search map