Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Gubbio som majestätiskt reser sig upp på Monte Iginos bergssluttningar är en av Umbriens äldsta städer och kanske även en av de mest kända i regionen. Lite utanför staden finner man ruinerna av en romersk teater från 100-talet efter Kristus. Under sommarmånaderna (juli/augusti) hålls det klassiska koncerter i amfiteatern - som sägs vara en helt fantastisk upplevelse.

Gubbio rymmer många sevärdheter för de historiskt- och arkitektoniskt intresserade bl.a. en hel del kyrkor - bland annat kan nämnas Domkyrkan, San Francesco-kyrkan, Santa Maria Nuova-kyrkan och många fler. Stadens historia är rik på religiösa personligheter och evenemang och den är en av de mest besökta städerna av katolska pilgrimmar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Däremot för de som finner det intressant att deltaga i byfester av olika karaktär är Gubbio det rätta stället eftersom staden huserar flera fester, festivaler och events av olika karaktär året runt. Till jul arrangeras VÄRLDENS största julgran med ljus uppför bergets sluttningar – det är nämligen så stort att det kan ses från luften från 7:e december till 6:e januari.

Gubbio håller fast i många traditioner från stadens tidigare folkslag och har ännu stor omsättning från stadens traditionella hantverk som keramik, stränginstrumenter och restauration av antika möbler.

 
 

Populärt i Umbrien

search map