Semesterbostäder & hotell
i Assisi

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Assisi ligger vid Subasio–berget mitt i Italiens gröna hjärta i regionen Umbrien. Staden ligger väldigt högt och kan ses på långt håll. Från staden har man den vackraste utsikt utöver landskapet. För många kräver detta religiösa centrum ingen introduktion, för här grundlades den inflytelserika franciskanerorden av den helige Frans (av Assisi). Franciskanerna är ännu idag världens största katolska munkorden och Assisi utger nästan en magnet på kristna pilgrimmar från hela världen.

Hitta hotell eller semesterbostad
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Hur många personer?
 

Assisi är trots mycket turism en underbar, liten och trevlig stad. Den stora turismen, värst om dagen när bussar från när och fjärran bringar både pilgrimmar och vanliga turister till staden, beror på den helige Frans på italienska San Francesco, som under 1200-talet gjorde upp med den katolska kyrkans välstånd och överförbrukning och bildade den asketiska franciskanerorden.

Stadens huvudattraktion är San Francesco-kyrkan, en fantastisk stor kyrka uppdelad på två nivåer. På den översta delen kan man bl.a. se freskomålningar av de berömda konstnärerna Cimabue och Giotto från 1200-talet. Assisi är dock fyll med andra kyrkor som bestämt är värda ett besök. Det är t.ex. Santa Chiara-kyrkan uppförd till ära för den helige Klara som var en stor beundrare av San Francesco och lade grunden för den kvinliga franciskanerorden. Och det är San Damiano-kyrkan med kristuskorset som talade till San Francesco och fick honom att välja tron och ett asketiskt liv istället för det han hittils levt fyllt av alkohol och kvinnor. Ovanför staden ligger La Rocca, stadens fästning. Härifrån kan man njuta av den fantastiska utsikten över staden och hela området och det är ett fint ställe för picknick.

Ca. 800 år som centrum för religiös vallfärd har satt sina tydliga spår på staden som dignar av kyrkor, inte minst den ståtliga Chiesa di San Francesco, vars kalkmålningar för många konstintresserade är hela resan värd.

Befinner man sig i närheten av Assisi är det ett måste att besöka staden och då får man bara försöka abstrahera från souvenirbutiker och andra turister.

ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Rekommendationer till dig

Agriturismo Al Rocol

Ome, Lombardiet

Agriturismo Al Rocol är ett smörgåsbord för vinälskare. Vinstämningen frodas både i gårdsbutiken, i produktionsdelen, i restaurangen och runt de omkringliggande vinmarkerna med vinrankor i flera rader. Du kan även slappa vid den stora poolen.

Corte dei Soavi

Soave, Veneto

Corte dei Soavi ligger mitt i vindistriktet Soave och erbjuder hjärtevarmt värdskap och en inbjudande pool till de varma sommardagarna. Och vin, värdskap och pool är väl inte den sämsta semesterkombination du kan tänka dig?

Agriturismo Il Colombaro

Salò, Lombardiet

Ifall lugn och ro kombinerat med en aktiv semester (kanske rent av golf) är nyckelorden för dig i valet av semesterboende så bör du titta närmare på Agriturismo Il Colombaro. Här bor du i gröna omgivningar med kort avstånd till sjön och städer.

Populärt i Umbrien

Hotel La Vela

Passignano sul Trasimeno

Mitt i den trevliga lilla staden Passignano sul Trasimeno ligger Hotel La Vela som är ett litet familjärt hotell som utgör en fin bas för att utforska denna spännande del av det centrala Italien.

Case Corboli

Todi

En pittoresk gård som ligger i fridfulla och vackra naturomgivningar nära en av Umbriens mest sevärda, men skönt nog inte så välbesökta städer. Familjen Fucelli hälsar dig välkommen och ser till att du får en minnesrik vistelse.

Agriturismo Marano

Gubbio

Praktfull utsikt och lugna omgivningar är några av nyckelorden för att beskriva denna gamla gård. Lägenheterna är charmerande rustika med deras stenväggar och gedigna möblemang. De flesta kommer sannerligen minnas utsikten från gården och poolen.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk