Semester
i Assisi

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Assisi ligger vid Subasio–berget mitt i Italiens gröna hjärta i regionen Umbrien. Staden ligger väldigt högt och kan ses på långt håll. Från staden har man den vackraste utsikt utöver landskapet. För många kräver detta religiösa centrum ingen introduktion, för här grundlades den inflytelserika franciskanerorden av den helige Frans (av Assisi). Franciskanerna är ännu idag världens största katolska munkorden och Assisi utger nästan en magnet på kristna pilgrimmar från hela världen.

Assisi är trots mycket turism en underbar, liten och trevlig stad. Den stora turismen, värst om dagen när bussar från när och fjärran bringar både pilgrimmar och vanliga turister till staden, beror på den helige Frans på italienska San Francesco, som under 1200-talet gjorde upp med den katolska kyrkans välstånd och överförbrukning och bildade den asketiska franciskanerorden.

Stadens huvudattraktion är San Francesco-kyrkan, en fantastisk stor kyrka uppdelad på två nivåer. På den översta delen kan man bl.a. se freskomålningar av de berömda konstnärerna Cimabue och Giotto från 1200-talet. Assisi är dock fyll med andra kyrkor som bestämt är värda ett besök. Det är t.ex. Santa Chiara-kyrkan uppförd till ära för den helige Klara som var en stor beundrare av San Francesco och lade grunden för den kvinliga franciskanerorden. Och det är San Damiano-kyrkan med kristuskorset som talade till San Francesco och fick honom att välja tron och ett asketiskt liv istället för det han hittils levt fyllt av alkohol och kvinnor. Ovanför staden ligger La Rocca, stadens fästning. Härifrån kan man njuta av den fantastiska utsikten över staden och hela området och det är ett fint ställe för picknick.

Ca. 800 år som centrum för religiös vallfärd har satt sina tydliga spår på staden som dignar av kyrkor, inte minst den ståtliga Chiesa di San Francesco, vars kalkmålningar för många konstintresserade är hela resan värd.

Befinner man sig i närheten av Assisi är det ett måste att besöka staden och då får man bara försöka abstrahera från souvenirbutiker och andra turister.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt i Umbrien

Hotel La Vela

Passignano sul Trasimeno

Hotel La Vela ligger ett stenkast bort från Passignanos gamla bydel och Trasimenersjön. Hotellet är ett typiskt familjehotel, som drivs av tre generationer av samma familj. På hotellet finns där recep... tion, restaurang, bar, parkeringsplats och 29 rum. Alla rum har rymlig balkong, air condition, minibar, satellit-TV, telefon och safe box samt badrum med WC och dusch eller badkarl.Läs mer

Agriturismo Miralduolo

Torgiano

Med stora gräsareal, pool och öppna vidder kan barnen leka fritt. De rymliga lägenheterna har alla egna uteplatser vilket betyder att ni kan njuta av era måltider i det fria. När barnen tröttnat på poolen finns det flera trevliga utflykter att välja mellan.

Agriturismo Marano

Gubbio

Praktfull utsikt och lugna omgivningar är några av nyckelorden för att beskriva denna gamla gård. Lägenheterna är charmerande rustika med deras stenväggar och gedigna möblemang. De flesta kommer sannerligen minnas utsikten från gården och poolen.

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk