Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Aquas Partas hänvisade en gång till byn beliggande mellan Amerino och Furapane källor. Den ligger 320 m.ö.h. ca. 15 km. från vattefallet Marmore, städerna Todi och Spoleto. Byn ligger i ett av de minst befolkade delarna av Umbrien och är ännu idag omgiven av det medeltida bymursbält.

Under medeltiden var byn en del av de så kallade Terre Arnolfe och blev senare ägt av flera biskopar och kardinaler intill den kom under familjen Cesi, som byggde palatset med samma namn i 1600-talet. Byn var även huvudsäte för den återuppförda Accademia dei Lincei, som samlade vetenskapsmän från flera europeiska länder.

Idag har byn omkring 5000 invånare, som en gång om året samlas på gatorna till den Rievocazione rinascimentale, var byns kvarter konkurrerar mot varandra på gatan men samlas på kvällen över ett gott glas vin på de lokala tavernorna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Umbrien

Villa Subretia

Montefalco

L'Oasi

Assisi

search map