Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Terricciola ligger i ett vackert och kulligt landskap 180 m.ö.h. längs floden Era och halvvägs mellan Pisa och Volterra. Detta är en gammal landsby som har rötter från etruskerna. Byn hör till Pisas provins och har knapp 4.000 invånare.

Byn är mest känd i regionen för de goda viner som produceras här men då det är vardagsviner blir de sällan kända utanför Toscanas gränser. En av producenterna i Terricciolas område är vingården Badia di Morrona som är ett gammalt och historiskt viktigt munkkloster. Klostret uppfördes omkring 1100-talet och har sedan dess ägts av kyrkan fram till 1870, då det övergick till vingård.

Vin är väldigt viktigt för Terricciola, varje år den andra och tredje weekenden i september hålls den traditionella Festa dell'Uva e del Vino - druv och vin festen. Denna vinfest har ägt rum i byn sedan 1960-talet och är den äldsta i hela Pisa-provinsen. Här kan man smaka de lokala vinerna som görs på de typiska druvsorterna i området: Sangiovese, Trebbiano, Malvasia, Ciliegiolo och Merlot.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I själva byn finner man bara få matställen men det ligger flera runt omkring i närheten och i grannbyarna Casciana Terme, Chianni och Peccioli. Casciana Terme är lite större än de andra och känd för sina kurbadanstalter, var man kan bada i 35 – 37 graders varmt vatten och få skönhetsbehandlingar mot betalning.

 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Sette Archi

Ameglia, Ligurien

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Hotel Residence Mondial

Moneglia, Ligurien

Populärt i Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map