Toscana Pinocchio parken vid Collodi

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

De flesta barn känner historien om Pinocchio; både från sagoböckerna men även från Disneyfilmen, så är den lilla trädockan med den långa näsan en välkänd figur. Pinocchio parken ligger i närheten av figurens hemstad Collodi i det norra Toscana.

Parken blev byggd under åren 1956 - 1987 och är en park över Pinocchios liv och berättelser och ingen nöjespark. Först uppförde man den stora bronsstatyn (5 m.), som symboliserar Pinocchios växt från docka till pojke och de fina mosaikerna som illustrerar huvuddragen i sagan. I 1972 tillförde man en lekplats i den södra delen av parken. Sedan har det tillkommit andra elementer, såsom ett ord-och-figur-laboratorium m.m.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Parken är ett trevligt ställe för barn och deras familjer som önskar gå en tur bland fina figurer och berättelser. Det är öppet dagligen under hela sommarhalvåret. För ytterligare information, se Pinocchios hemsida: www.pinocchio.it

Framför Pinocchio parken ligger Storico Giardino Garzoni, en erkänd italiensk trädgård, var geometrin från renässansen och finurligheten från barocken är harmoniskt blandade samman. Upp på den branta kullen finner du ett system av trappor och stigar som för runt bland grottor, statyer, fontäner, hundra år gamla exotiska palmer och mycket mera. En legend berättar att det bringar tur för de nyförälskade att besöka trädgården; inte bara för de många imtima hörn bland växterna var man kan njuta, men även för att trädgårdens labyrintiska plan är en allegori på livets gång som paret har framför sig.

 
 

Rekommendationer till dig

Fattorie Santo Pietro

San Gimignano, Toscana

Agriturismo Montalbino

Montespertoli, Toscana

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

Borgo Magliano

Magliano in Toscana

search map