Agriturismo i Montespertoli i Toscana

Le Fonti a San Giorgio

Pris från per pers.
Gratis avbokning
Le Fonti a San Giorgio och det närliggande Locanda di San Giorgio sett från luften Lägenheten Ginestre Lägenheten Siepe Lägenheten Roseto Lägenheten Gelsomino Lägenheten Piscina
Tillför som favorit
 
Hämtar innehåll

Vingården Le Fonti a San Giorgio ligger mitt i det vackra toskanska landskapet, i det eftertraktade området mellan Siena, Pisa och Florens. En plats där vinranka efter vinranka stoltserar i hundratals rader med vackra olivlundar som sin närmsta granne. Detta är ett ställe som har allt du behöver för en trivsam vistelse d v s vänligt bemötande, god mat, goda viner och lugna vackra omgivningar. Jag är övertygad om att detta är ett ställe du med stor sannolikhet kommer att vilja återvända till.

Egen produktion på gården

Du befinner dig i Chianti vindistrikt som är världsberömt för sin vinproduktion och även på Le Fonti a San Giorgio producerar man sitt eget vin, olivolja, grappa samt diverse marmelader, något de gärna använder i köket när det är dags att kocka till kvällens måltider, såväl som egenproducerade grönsaker. Så väljer du att hoppa över matlagningen en kväll besök gärna restaurangen där du inte bara kan njuta av maten utan även av tillfället att bli serverad under bar himmel.

På gården finns det en del som kallas la Locanda och det är här du har receptionen, restaurangen, de gemensamma allrummen och hotelldelen. Bortsett från det har de även vid själva gården sju lägenheter (två tvårums- och fem treumslägenheter), som hyrs ut på veckobasis och det är dessa vi har med i vårt program. För att handla vin och olivolja behöver du inte gå så långt och för övriga matinköp behöver du bara köra ca en kvart eftersom du bor nära den lilla staden Montespertoli.

Läge, läge och åter läge

Le Fonti a San Giorgio har ett ypperligt läge, för förutom att du befinner dig i ett underbart vindistrikt, har du dessutom flera av regionens största sevärdheter inom lagom dagsutflykter. Vad sägs om att strosa längs kullerstensgatorna i Volterra och San Gimignano där du kan njuta av pampiga utsikter eller flanera längs gatorna i Florens och Siena där historiens vingslag gör sig påmind? Även det lutande tornet i Pisa och Toscanas stränder har du endast en och en halvtimme bort. Eller vad sägs om outletbutiker som Prada och Gucci, som det tar ca. en timme att köra bort till? Väljer du att bo på denna gård har du en uppsjö av sevärdheter i närområdet.

Doppa dig i poolen

Nu kan det ju vara skönt att någon dag stanna "hemma" och bara slappa. I trädgården framför lägenheterna finns en 12 x 6 meter stor utomhuspool varifrån du har fin utsikt över landskapet. En uppskattad plats av såväl stora som små. Ännu en sak som uppskattas är möjligehten till att tvätta och här finns en tvättmaskin och torktumlare för gemensamt bruk. Skulle barnen känna att det, mot förmodan, är dags för en paus ovan vattenytan kan de roa sig på den lilla lekplatsen som finns tillhanda.

Är du intresserad av vin?

Det finns möjllighet till guidade turer med vinprovning på gården, på förfrågan och givetvis kan du köpa gårdens produkter med dig hem. En försmak på dessa får du redan vid ankomsten i form av en flaska "välkomstvin".

Bo bekvämt i lägenhet

Lägenheterna är ganska rymliga och är rustikt inredda med enkla antika möbler här och där. Köksfaciliteterna är generellt ganska spartanska med gamla spisar och små kylskåp, men så kan du i stället glädja dig över att det här finns möjlighet att grilla ca. 300 meter bort.

Läs om lägenheterna på Le Fonti a San Giorgio

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 

Liknande ställe

Tenuta Cantagallo

Capraia e Limite, Toscana

Fattoria di Colleoli

Palaia, Toscana

Villa San Giorgio

Santo Pietro Belvedere, Toscana

Rekommendationer till dig

Riserva di Fizzano

Castellina in Chianti, Toscana

La Torraccia di Chiusi

San Gimignano, Toscana

Agriturismo Montalbino

Montespertoli, Toscana

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Hotel Sovestro

San Gimignano

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

search map