Agriturismo i Montespertoli i Toscana

Fattoria Poggio Capponi

Pris från per pers.
Tillför som favorit
 
Hämtar innehåll

Mitt i Toscana, inom triangeln Florens, Pisa och Siena ligger vingården Fattoria Poggio Capponi i det natursköna landskapet som bland annat har inspirerat bröderna Taviani till filmen "La Notte di San Lorenzo" som är inspelad i detta område. Förutom det natursköna landskapet har du härifrån ett ypperligt läge att besöka flera av regionens vackraste platser och kulturstäder.

Vin och olivolja i fokus

Gårdens historia går tillbaka till 1400-talet och idag är det adelsfamiljen Rousseau Colzi som bor här. Det var också denna familj som utvidgade lantbruksproduktionen under 1930-talet. De producerar flera olika typer av vin, framställer olivolja och de odlar även korn och solrosor på deras 500 hektar mark.

De senaste åren har familjen dock utökat till att även ha semesterlägenheter för uthyrning, som antingen ligger på själva gården eller på den närliggande gården Podere Masso (ca.300 meter från gården). Och de får goda betyg från sina gäster som uppskattar inte bara läget och lägenheterna utan även den familjär servicen.

Smaka gårdens egna viner

Vid gården finns det en stor fin pool och i den närliggande landsorten finns det både pizzeria och restaurang. Det är naturligtvis möjligt att köpa ett par av de årliga 220.000 flaskorna vin direkt från källardörren och ibland arrangeras det även vinprovningar på gården. Som en rolig parantes kan vi även nämna att familjen har en samling veteranbilar som gästerna kan gå och se.

Trevligt boende i traditionell stil

Lägenheterna är välmöblerade och i den stil vi förväntar oss i Toscana med vackra stengolv och synliga takbjälkar. De är utrustade med Sat-TV och aircondition.

Läs om lägenheterna på Fattoria Poggio Capponi

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 

Liknande ställe

Le Fonti a San Giorgio

Montespertoli, Toscana

Fattorie Santo Pietro

San Gimignano, Toscana

Il Ragoncino

Lajatico, Toscana

Rekommendationer till dig

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map