Montalcino, Toscana Klostret Sant'Antimo

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Klostret grundades redan år 781. Det året var Karl den Stores trupper på väg hem från Rom plågat av en pest som kraftigt decimerade skaran, kungen (som först blev kung på 800-talet) lovade att han skulle uppföra ett kloster om Gud ville låta dem komma hem helskinnade. Detta skedde och kung Karl måste hålla sitt ord.

Under lång tid var klostret regionens maktcentrum och dess benediktinska präster härskade bl.a. över Montalcino. I början av 1100-talet hade klostrets makt sin höjdpunkt och man beslutade sig för att utvidga. Under 1118 stod en ny kyrka färdig ( fasaden saknades dock) i ren romansk- fransk stil. Några delar av den ursprungliga kyrkan är bevarade, som t.ex. den externa halvrunda apsis.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Under 1202 blev det krig mellan prästerna och kommunen Siena. Denna strid kan betecknas som typisk för den tiden och slutade med att klostret fick underkasta sig och detta ledde till en gradvis nedgång, både materiellt och spirituellt. Under 1462 grundades ett nytt stift av Pius ll vilket medförde att klostret blev bosatt av en lokal biskop. Men detta varade inte länge och det kom inga nya biskopar till Montalcino. Det ledde till klostrets slutliga förfall. Som med så många andra ställen blev det övergivna klostret bestulet på sina stenar som lokalbefolkningen återanvände i nybyggen, så idag står endast några delar kvar. Från 1979 är klostret dock åter igen i bruk, denna gång av Cistercinermunkar som håller mässa dagligen med gregoriansk sång.

Kyrkan har tre skepp var det högra konstigt nog är större än det vänstra. I kyrkan finner man, utöver en vacker och simpel arkitektur, stenskulpturer av le maître de Cabestany, ett utsökt krusifix från 1200-talet, samt freskomålningar från 1400-talet. På höger sida av kyrkan finns en extern liten port från 1100-talet med en rik utsmykning.

 
 

Rekommendationer till dig

La Vecchia Sassa

Iano, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Populärt i Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

search map