Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den toskanska badorten Marina di Pietrasanta är känd bl a för sin fantastiska sandstrand. Här råder, sedan 30-talet, en skön semesterstämning och att man har lång erfarenhet gällande turism märker du dels på alla de hotell som finns i den lilla staden och dels på den välskötta och välorganiserade stranden. Vad som är extra bra med orten är att du har de bästa förutsättningarna att kombinera sköna sol- och badstunder med roliga utflykter och spännande sevärdheter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Här är lätt att trivas

Detta är en trevlig italiensk badort där du finner allt du behöver för en skönt trivsam semestervistelse. Trots att staden mest påminner om ett stort villakvarter, istället för en stad, har du här både matställen, butiker, caféer, barer och nattliv. Marina di Pietrasanta anses inte vara lika högklassig som grannen Forte dei Marmi men den har samma breda och långa sandstrand, som företrädesvis är betalningsstrand. De två städerna möter varandra vid den stora gröna pinjeträdsparken Parco della Versiliana, som du kan besöka och uppleva olika former av underhållning i sommarperioden.

Det bästa av två världar

Om du är sugen på att kombinera dina solstunder med kultur och natur har du härifrån de bästa förutsättningarna att kunna få en upplevelserik semester. Marina di Pietrasanta ligger i Toscana, en region känd för sin skönhet, sina viner och sina intressanta kulturstäder men ligger även nära gränsen till Ligurien och dess världskända naturpark, Cinque Terre. Det är endast ca 48 km till La Spezia, varifrån du snabbt och enkelt kan ta både tåg och båt ut till de fem byarna.
Till det lutande tornet i Pisa tar det ca 40 min med bil (30 km) och likaså vackra Lucca, Calci, Buti och Vinci. Kulturskatten Florens och pittoreska Volterra som ligger ca 107 km bort är också väl värda ett besök.

Du behöver dock inte ta dig så långt för att känna av den lokala genuitet som råder i regionen. Pietrasanta ligger endast ca 5 km bort, och är en mysig liten stad känd för sin produktion av marmor och brons. Ta gärna en runda hit en kväll, och strosa runt i stadens historiska centrum. Här finns en hel del trevliga butiker, restauranger, historiska kyrkor och monument.

 
 

Populärt i Toscana

Borgo dell'Era

Volterra

Villa Borri

Casciana Terme

search map