Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Fram till Det Andra Världskriget var området primärt ökänt bland toscanarna för malaria och hårda livsvillkår men idag, pga framsteg och välstånd finns det inga malariamygg kvar men vilken tur den stora rustika charmen ännu finns kvar.

Vackert landskap och sevärda städer

Landskapet i inlandet påminner inte mycket om det välkända Chianti, men vackert och betagande är det ändå. De flesta byar är små men inbjudande och Pittigliano, Sorano och Massa Marittima förtjänar ett eller flera besök.

Vinerna i Maremma

Det är även här som det nya "Klondyke" för vinodling har uppstått omkring den charmiga lilla byn Scansano. Morellino di Scansano har i många år varit ett gott och robust vin men under de senaste åren har talrika vinmagnater köpt upp land i området och kvaliteten blir högre och högre för varje år.

Stränderna

Stränderna är generellt sett mycket mindre nersprungna än dem man finner längre norrut i Toscana, då det först och främst är italienarna själva som kommer hit, inte turister.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Toscana

Hotel Villa Casagrande

Figline Valdarno

Fattoria Castellina

Capraia e Limite

search map